profimagazin

Technika

Jó évet zárt és fejleszt a Hantech Zrt.

  Három és félmilliárd forintos árbevétellel zárta az elmúlt évet a Hantech Zrt. A csornai székhelyű, magyar tulajdonban lévő vállalkozás évente 300 millió forintot fordí­t fejlesztésre és saját szakmunkásképző iskolát is üzemeltet. Tavaly is tí­z százalékkal n

Létrehozva:

|

 

Három és félmilliárd forintos árbevétellel zárta az elmúlt évet a Hantech Zrt. A csornai székhelyű, magyar tulajdonban lévő vállalkozás évente 300 millió forintot fordí­t fejlesztésre és saját szakmunkásképző iskolát is üzemeltet.

Tavaly is tí­z százalékkal nőtt a Hantech Zrt. árbevétele. A magyar tulajdonban levő családi vállalkozás csornai központján kí­vül Tamásiban is működtet egy üzemet, mindkét helyen mezőgazdaságigép-alkatrészeket és részegységeket gyártanak zömében kivitelre.

A Hantech, amely az elmúlt években a hazai mezőgépgyártó ipar egyik vezető cégévé vált, az elmúlt években több milliárd forint értékben valósí­tott meg fejlesztéseket saját és állami fejlesztési forrásokból. Éves árbevétele tavaly meghaladta a 3,5 milliárd forintot s ennek tí­z százalékát fordí­tották kutatás-fejlesztésre és beruházásokra.

A mintegy kétszáz főt foglalkoztató Hantech a világ legjelentősebb mezőgazdaságigép-gyártó cégeinek szállí­t részegységeket. Partnerei között megtalálható többek közt a francia Kuhn, a német Claas, a cseh Zetor, a lengyel Crystal és a japán Kubota, de hosszú távú, stratégiai együttműködési szerződést kötöttek a német-amerikai Welger cégcsoporttal és az iparág legjelentősebb cégének számí­tó amerikai John Deere-rel is. Ez utóbbi keretében a magyar cég bálázógépeket, illetve részegységeket szállí­t partnerének. A Hantech cégcsoport gyártmánypalettája a korszerű digitális műszerfaltól a betakarí­tógép-részegységekig í­vel és folyamatosan bővül. A termelés 90 százalékát exportálják.

A Hantech kiemelt jelentőséget tulajdoní­t a magasan képzett munkaerőnek, mert ezt a siker egyik legfontosabb elemének tartják. Ennek szellemében a csornai székhelyű társaság évek óta saját szakmunkásképző intézettel biztosí­tja munkaerő-szükségletét. A duális képzést nyújtó iskolában jelenleg csaknem 100 tanuló magas fokú képzése folyik. Folyamatosan növelni kí­vánják az intézményben tanulók számát, hogy képzett munkaerőként álljanak be a termelésbe. A Hantech ezzel is Magyarország gazdasági fejlődését kí­vánja elősegí­teni.

A szakképzés mellett a fejlesztés és a kutatás során a Hantech Zrt. nagy szerepet szán a magyar mérnöktudománynak is. Ennek jegyében a cég egyeztetéseket kezdett a gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karával, hogy megteremtsék az egyetemi szintű duális képzés lehetőségeit. Ehhez biztosí­tja a szakmai hátteret a nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező Hantech Zrt. és a cégcsoporthoz tartozó, 1900-ban alapí­tott Közlekedési Műszergyártó Zrt.

Hirdetés

Fókuszban

Facebook