Gépesítés

Technika

Megjelent a Profi magazin legújabb száma!

A traktortesztben ezúttal a John Deere a 6230R és a 6250R modellek mutatkoznak be, a gyakorlatban az Amazone Cataya 3000 Super vetőkombinációt is kipróbáltuk a keskeny nyomtávú Same Frutteto traktor mellett, a korszerű technológia alkalmazásának fontosságáról pedig a Magyarország Legszebb Birtoka 2018 díj Precíziós gazdálkodás kategória győztesét kérdeztük.

Létrehozva:

|

Ízelítő a tartalomból:

Traktorteszt:

A John Deere a 6230R és a 6250R modellel nemcsak új vezérlési és vezetési stratégiát képvisel, egy igazán erős „farmmindenes sokoldalú” traktort kínál. Tudja meg, hogy mennyivel „több Vario” rejlik a mannheimi topmodellekben.

Interjú:

A siker titka a hitelesség – A New Holland mezőgazdasági gépek hivatalos hazai forgalmazója, az Agrotec Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját, Illés Zoltánt kérdeztük.

Készen állunk a döntéstámogató adatok online érkezésére is! –  A Magyarország Legszebb Birtoka 2018 díj Precíziós gazdálkodás kategória győztese szerint hosszú távon a gazdálkodók nem térhetnek ki a korszerű technológia bevezetése elől, ehhez azonban nagyobb fogadókészségre és a termelőkhöz való korrekt, precíz információk eljuttatására van szükség. Dr. Lipták Józseffel, a Lipták Farm tulajdonosával beszélgettünk.

Gyorsteszt: 

A Same Frutteto traktorral a Same Deutz-Fahr is bemutatott egy fokozatmentes sebességváltójú, keskeny nyomtávú traktort. Az olasz Franciacorta borvidékén tesztelhettük, hogy milyen meglepetéseket tartogat ez a kicsi és mégis „nagy” traktor.

Gyakorlati teszt:

Amazone Cataya 3000 Super vetőkombináció – A múlt őszi vetés nehézségek nélkül zajlott a tesztgazdaságokban – ennyit már előre elárulhatunk.

Technika: 

Szögletes bálagyűjtő – Az egyre nagyobb teljesítményű bálázógépek mellett újra át kell gondolni a bálagyűjtés rendszerét.

Gazdavélemény: 

Merek azzal dicsekedni, hogy Strautmann géppel dolgozom! – Manapság már az új gépek vásárlását egyre jobban megfontolják a gazdálkodók, egyre több szempont együttállása szükséges a döntés meghozatalához. Mercz János a közelmúltban bővítette gépparkját egy Strautmann VS 2005 univerzális szervestrágyaszóró pótkocsival, és már az első szórás után csak vigyorogni tudott.


A Profi magazin tartalma csak előfizetőknek érhető el!
Részletek itt: profimagazin.hu/elofizetes

agrotrend.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook