Gépesítés

Massey Ferguson négyhengeres traktorakció! 110 lóerő már 52.500 EUR + áfától

A Massey Ferguson 110 és 130 lóerős akciós traktorkínálattal köszönti a tavaszt. Az MF 5700 M –es széria két típusát kínálja három évvel ezelőtti árakon a gyártó, mindkettőt 4.4 literes 4 hengeres motorral, hosszú tengelytávval és számos extrával.

Massey Ferguson M széria

A gépeket az a gazdálkodói igény hívta életre, hogy nem minden traktorban van szükség sok elektromos kiegészítőre, gyári precíziós gazdálkodási rendszerekre, viszont klasszikus gépépítésre, minőségre és erőre igen.  A klasszikus gépépítés alatt nagy motort (4.4 liter, 4 henger), egyszerű váltót és hajtásláncot, majd 50 mázsás menetkész tömeget és rendkívül egyszerű kezelést értünk. Ezek társulnak az MF által kínált prémium kezelői kényelemmel, illetve a márka sajátjának számító, rendkívül hosszú tengelytávval, ami által a lóerők garantáltan „leérnek a talajra” is. A traktorok minden fontos funkcióval rendelkeznek, amit egy modern erőgéptől elvár az ember.  Tekintsük át részletesen a felszereltséget  – számos olyan opció az MF-nél alapfelszereltség, amiért máshol fizetni szükséges!

A traktorok motorja a már fentebb említett 4 hengeres, 4.4 literes, amelyet az MF már évtizedek óta használ univerzális erőgépeiben. Ez garantálja a kiforrott technológiát, illetve a biztos üzemelést. Az erőforrások minden modern elvárást teljesítenek: Stage V besorolás, alacsony fogyasztás, nyomaték-gazdagság. Az üzemanyagtartály 153 literes, míg az AdBlue-é 18 literes.

MASSEY FERGUSON 5711 M – 110 LÓERŐ – 52.500 EUR + ÁFÁTÓL
MASSEY FERGUSON 5713 M – 130 LÓERŐ – 58.300 EUR + ÁFÁTÓL

A hajtómű rendkívül egyszerűen kezelhető, 12 x 12 fokozatkiosztású.   A sebességek 2 főcsoportra vannak elosztva, egyenként 6 fokozattal. Ez a megoldás azért előnyös, mert egy főcsoportban nem csak 4 fokozat található, hanem 6 darab, amely által többet tudunk kapcsolni anélkül, hogy jelentősen megszakadna az erőátvitel. Végeredményben erős traktort és alacsonyabb fogyasztást kapunk.   A fokozatok kapcsolásához nem szükséges lábbal kuplungolnunk, ugyanis egy elektromos-kuplunggomb található a váltókaron.  A gomb megnyomásával mozgatható a váltókar kézzel, és így tudjuk lábkuplung használata nélkül kapcsolni a fokozatokat.

Kiforrott kiegészítők alapfelszereltségben: elektrohidraulikus menetirányváltó, elektromos kuplung-gombbal ellátott váltókar, hátsó emelőmű elektromos működtetése mindkét oldali sárvédőről – ezeket mind tartalmazza az akciós ár.

A műszaki tartalom értékét növeli az elektrohidraulikus működtetésű menetirányváltó. Előre-hátramenet mellett üres állásba tudjuk vele kapcsolni a traktort.

Mindkét akciós gép hidraulika rendszere azonos. Egy 58 liter/perc teljesítményű szivattyú dolgozik a közvetlen munkaeszköz működtetésen (hátsó kiadószelepek, hárompont üzemeltetése).  Illetve található egy 32 literes, kiegészítő szivattyú is, amely csak a belső rendszerekért felel, mint például a TLT és négykerék-meghajtás kapcsolása vagy a kormányrendszer ellátása olajjal.  A két, egymástól független szivattyú biztosítja, hogy mindig hatékony, gyors és erőteljes maradjon a munkagépek működtetése, illetve a traktorfunkciók kezelése.

Alapfelszereltségben 2 pár hátsó, mechanikus kezelésű hidraulika szelep található a gépeken, opcionálisan lehet 3 párra bővíteni.

A hátsó hárompont emelési kapacitása a kategória egyik legnagyobbja, a 110 lóerős típusan 4.300 kg, míg a 130 lóerős verzión 5.200 kg.   A munkagép illesztést nemcsak a kategóriában nagynak számító emelőerő, de a hátsó sárvédőről,  gombnyomással üzemeltethető hárompont emelés/süllyesztés (EHR) is nagyban segíti. Ez fontos kényelmi megoldás, és mindkét sárvédőn rendelkezésre állnak a gombok.

A hátsó teljesítményleadó tengely a legtöbb készletes, akciós gép esetében háromfokozatú (540/540 ECO, 1.000).

Hasznos kényelmi és funkcionális berendezések: állítható kormányoszlop, légrugós-kartámaszos-elforduló vezetőülés, három fokozatú hátsó kardántengely

A fülkébe beülve láthatjuk, hogy egy modern, és letisztult kabint kapunk. A helykínálata remek, nagyobb testű kezelő is kényelmesen befér. Az elforduló légrugós vezetőülés, illetve a második ülés (oktatóülés) is alapfelszereltség. A megfelelő hőmérsékletről a klímaberendezés gondoskodik.  Hasznos opciós tétel a rugózott fülke – ezt külön szükséges kérni felár ellenében a megrendeléskor.

Az akciós gépek gumiabroncsozása zömében sorközművelésre alkalmas, felár ellenében szélesebb abroncsozás is elérhető.

Részletekért érdeklődjön helyi Massey Ferguson márkakereskedőjénél! Partnereink listáját itt érheti el.

Érdeklődni az Austro Diesel központi számán is lehetséges: 0630-613-0122

Austro Diesel

(X)

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook