Gépesítés

Technika

Antonio Carraro TONY TR 9800 – az Év Speciális Traktora

Az összes technológiai újítás megtalálható a Tony 9800 TR (hidraulikus elsőkerék kormányzás) és a Tony 9800 SR (törzscsuklós kormányzás) modellekben, amelyeket azért hoztak létre, hogy nagymértékben javítsák az emberi munkavégzés körülményeit, növeljék a hatékonyságot és a precizitást. Az „Év speciáltraktora 2017 – Best of Specialized Tractor 2017” cím az António Carraro TONY 9800 SR traktornak jutott.

Létrehozva:

|

A gyártó számára elsődleges szempont, hogy az ember és a gép között összehangolt együttműködést alakítson ki.

Az Antonio Carraro cég üzleti kultúrája mindig hű maradt az eredeti AC koncepcióhoz: keskeny nyomtáv, kompakt méret, az első tengely előtt elhelyezett motor, egyforma kerékméret, alacsony tömegközéppont, megfordíthatóság, törzscsuklós kormányzás. Az utóbbi években arra összpontosított az Antonio Carraro gyár, hogy az ültetvényekben alkalmazott speciális erőgépeken mélyreható újításokat eszközöljenek a hajtómű-technológiában.

A Tony valójában egy technológiai szintézis, amely összeköti a tervezést és a minőségi gyártást a digitális világgal. Kompakt, agilis, gazdaságos és sokoldalú erőgép, amellyel az ültetvényápolás speciális munkái végezhetők – legyen szó nehezített körülményről vagy finombeállítást igénylő munkáról. Az összes vezérlést kezelő szoftver tervezésekor az egyszerűség, a kényelem és a kreativitás kerültek előtérbe.

Új fejlesztésű hibrid hajtómű: hidrosztatikus – robotizált mechanikus, ami fokozatmentes sebességbeállítást tesz lehetővé, 10 m/h és 40 km/h közötti tartományban. A rendszer különlegessége, hogy ötvözi a fokozatmentes sebességbeállítást biztosító hidrosztatikus hajtóművet és a robotizált elektromechanikus váltót, amelynek köszönhető alkalmas nehéz vontatási feladatok végzésére.

Működésének három eltérő módja van: 3 különböző munkaspecifikus hajtási mód választható; mindhárom módban négy különböző mechanikus sebességtartomány.

Az erőgépet egy 87 LE-s, 4 hengeres Yanmar motor hajtja. A TLT két fordulatszámon használható: 540 és 540E (Opció 540S és 1000) – járókerékkel arányos fordulatszámon, amely korszerű, elektrohidraulikus vezérléssel működik.

Intelligens traktor, az Eco Speed rendszernek köszönhetően a gépkezelő folyamatosan figyelemmel kísérheti az üzemanyag-felhasználás mennyiségét: a sebességet folyamatosan a maximális 40 km/h-n tartja a rendszer, miközben automatikusan csökkenti a motor fordulatszámát.

A megfordítható kormány-ülés rendszer lehetővé teszi, hogy a hátsó emelő-berendezésre függesztett munkaeszközök tolt üzemmódban működtethetők, így a munkaeszközre és a munkaterületre tökéletes a rálátás, a különböző berendezések teljes biztonsággal üzemeltethetők.

Minden felhasználó személyre szabhatja a traktor beállításait – saját igényei szerint. Az ITAC – Intelligens Traktor Antonio Carraro – operációs rendszer speciálisan, az Antonio Carraro gyár fejlesztése a kompakt traktorok végfelhasználói részére. Az ITAC rendszer nagyobb ellenőrzést tesz lehetővé a traktor irányításában, több funkciót, nagyobb érzékenységet és precizitást, kedvezőbb helykihasználtságot és nagyobb kényelmet jelent.

Az ITAC operációs rendszerrel működtetett vezérlőegység irányítja, ellenőrzi és szükség esetén korrigálja a hibás beállításokat, lehetővé téve a traktor működési módjának személyre szabását a TMC funkciónak köszönhetően: a talajadottságok, a munkakörülmények, a munkaeszköz típusának és a vezetés stílusnak megfelelően. A TMC magában foglalja a Tempomat (haladási sebesség és motorfordulat memorizálása) és az Intellifix rendszert (a leggyakrabban használt haladási sebesség és a motorfordulatot a keréknyomás és a terhelés alatt kapcsolható TLT ellenőrzését és automatikus kezelését.

agrotrend.hu / Agrolánc Kft.

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook