Gépesítés

A Väderstad bemutatkozott a 2024-es berlini Zöld Hét rendezvényen

Létrehozva:

|

A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata 16 másik mezőgazdasági vállalat mellett részt vett a múlt heti berlini Zöld Hét kiállításon. A cél az volt, hogy bemutassák az új innovációk fontosságát a mezőgazdaságban, hogy felgyorsítsák a fenntarthatóbb és hatékonyabb mezőgazdaságra való átállást.

Forrás: Vaderstad Kft.

Az Innovationsforum Landtechnik standján a Väderstad bemutatta a növénytermesztéshez használt innovációnkat a Proceed-et. Azzal, hogy a Proceed képes minden egyes vetőmagot milliméteres pontossággal elhelyezni, jelentősen csökkenti a vetőmagrátát, és így kevesebb ráfordításból több termést lehet előállítani. A szántóföldi kísérletek jelentős javulást mutattak a termésszintekben és a vetőmagigényben, miközben csökkent a talajművelés, a vegyszeres kezelések és a műtrágyák használatának szükségessége.

– Fontos tudni, hogy nem a termékeink forgalmazása miatt vagyunk itt. A cél, hogy megmutassuk, hogy a mezőgazdasági ágazat vezető vállalatai egységesen, közösen állnak ki és tárgyalnak a döntéshozókkal, a fontos döntésekben való gyorsabb előrelépés érdekében. Nagyon pozitív hetet töltöttünk itt Berlinben – mondta Elin Iseskog, a Väderstad fenntarthatósági igazgatója.

A 2024-es Zöld Hétnek közel 300 000 látogatója volt. Mintegy 70 mezőgazdasági miniszter is találkozót tartott, hogy megvitassák a mezőgazdaság jövőjét, valamint azt, hogy az új megoldások és a modern technológia milyen szerepet játszhat a jövő mezőgazdaságában.

A Väderstad standját számos politikus látogatta meg, köztük Olaf Scholz német kancellár, aki a fenntartható mezőgazdaságról tárgyalt a résztvevőkkel, és hasznos információkat kapott a Väderstad egyik innovációjáról, amely hozzájárulhat egy fenntarthatóbb jövő kialakításához.

Jelen volt Dan Ericsson, a svéd vidékügyi miniszter államtitkára is.

– A Väderstad mindig is sokat jelentett és jelent majd a svéd mezőgazdaság számára, élen járt a környezetvédelem és az klímavédelem terén, és innovációival segíti a mezőgazdaságot. Nagyon örülök, hogy egy svéd vállalat jelen van egy olyan fontos eseményen, mint a Zöld Hét – mondta Dan Ericsson.

Nagyon eseménydús hét volt Berlinben, ahol sok eredményes megbeszélést folytattunk politikusokkal arról, hogy mind nemzeti, mind uniós szinten szükség van támogató politikai intézkedésekre, hogy a gazdálkodók nagyobb hatékonyságot érjenek el, ami lehetőséget biztosít a világ növekvő népessége számára szükséges élelmiszer előállításához.

A Väderstad innovatív, nagy hatékonyságú munkagépekkel és technológiával látja el a modern mezőgazdaságot. A mindennapi munkafolyamatok egyszerűbbé tételével javítható a gazdálkodás eredménye, így kíván a vállalat piacvezető szerepet elérni a talajművelés és a vetéstechnológia terén. A jelenleg 40 országban aktív, családi tulajdonban lévő vállalat központja a svédországi Väderstadban található. 2023-ban a vállalatnál 2200 munkavállaló dolgozott, éves árbevétele pedig 610 millió eurót ért el.

További információért kérjük, forduljon hozzánk:

 Susanne Dalskog

 Vice President Communication
Väderstad
+46 142 818 33
susanne.dalskog@vaderstad.com

 

 

agrotrend.hu / Väderstad 

 

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook