4x4

Idén érkezik a Defender új zászlóshajója, a Defender OCTA

Az ikonikus brit Defender márka hamarosan új nagy teljesítményű, fokozott menet- és terepképességekkel bíró zászlóshajóval bővíti kínálatát: 2024 során érkezik az új Defender OCTA.

A Defender új zászlóshajója a paletta legrobusztusabb, legjobb menet- és terepképességekkel rendelkező, leginkább lélegzetelállítóbb kivitelű tagjaként vadonatúj területeket hódít meg a márka számára.

A Defender OCTA ikerturbós V8-as elektromos mild hibrid benzinmotorja és kategóriaelső 6D Dynamics légrugózása együtt aszfalton és terepen egyaránt kiemelkedő képességekkel vértezik fel a modellt.

A Defenderhez most első ízben kínált 6D Dynamics futóműrendszer páratlan menet- és terepképességeket, komfortot és kiegyensúlyozottságot kölcsönöz a Defender OCTA modellnek a legextrémebb útviszonyok között is.

Forrás: Auto Wallis

Az egymással összekapcsolt, hidraulikus 6D Dynamics futóműtechnológia innovatív bólintás- és oldaldőlés-szabályozási rendszere jóvoltából a Defender OCTA gyakorlatilag a karosszéria kilengése nélkül képes gyorsítani, lassítani és fékezni aszfalton, miközben terepen a legtechnikásabb körülmények között is maximális rugóutat és a kereket egymástól független, szélsőséges mértékű kitérését engedélyezi.

A modell különlegességét hangsúlyozza az elnevezése is: a nyers gyémánt oktaédernek nevezett formája – hiszen a gyémánt a természetben előforduló legkeményebb, ráadásul igen ritka és értékes anyag.

Egy új, körbe zárt gyémánt-grafika hirdeti, hogy a Defender zászlóshajójával van dolgunk. A szimbólum számos belső és külső elemen megjelenik; a karaktergrafika paneleken például mart és homokfúvott titánkorongba foglalt, fényes fekete gyémántként. Nem véletlenül esett a titánra a tervezők választása: természetes előfordulási formájában igen robusztus és jól ellenáll a természet erőinek.

Forrás: Auto Wallis

A Defender OCTA neve és karaktergrafikája a jármű erejét, robusztusságát és kívánatos voltát hivatott jelképezni, összhangban a modell gyémántkeménységű, mégis prémium karakterével. Ez az új karaktergrafika már csak azért is nagyon fontos, mert most először láthatjuk Defenderen – a jövőben pedig a Defender modellek zászlóshajóit jelöli majd” mondta Mark Cameron, a Defender márkaigazgatója.

A Defender OCTA a Defender történetének legalaposabb fejlesztési programja során született, amelynek részeként a svéd tél havas, jeges tájaitól kezdve Dubaj sivatagjaiig, a Nürbrugring aszfaltjától a Moab hegység sziklaösvényeiig a világ legnagyobb kihívást jelentő pontjain kellett bizonyítania.

A modell részletes világpremierjére még az idei évben sor kerül, a reménybeli vásárlók azonban az új, globális Defender Elements rendezvénysorozat keretében addig is exkluzív előzetes betekintést nyerhetnek a modell egyes részleteibe. Azok az ügyfelek pedig, akik szeretnék előjegyezni a Defender OCTA első szériáját, már most felvehetik a kapcsolatot márkakereskedőjükkel:

A legközelebbi Defender kereskedőt megtalálhatja a https://www.landrover.hu/find-a-retailer címen.

agrotrend.hu / Auto Wallis

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook