Agrárportrék

Szabadics Zoltán: Érdemes elől járni a vidékfejlesztésben

Nagy megtiszteltetésnek és megbecsülésnek tartja Szabadics Zoltán, hogy 2016-ben ő nyerhette el az Év Élelmiszeriparosa díjat.

Mint fogalmazott: „Sokat jelent számomra ez a megtiszteltetés, hiszen azt üzeni, érdemes elől járni a vidékfejlesztésben.”

Szabadics Zoltán a Zala vármegyei bortermelés „feltámasztásán” dolgozik azóta is. Háromhektáros Kányaváry Borbirtokuk családi vállalkozásként működik, ahol több fejlesztést is végrehajtottak az előző években, többek között pezsgőkészítéshez szükséges berendezéseket vásároltak.

Fotó: Szabadics Zoltán

Boraikkal minden évben beneveznek a hazai borversenyekre, melyekről szép eredményekkel büszkélkedhetnek. 2022-ben a Pirkadat lett a Balaton legjobb rozéja, valamint pezsgő és habzóbor kategóriában a Bizsergő elnevezésű buborékos tételünk győzedelmeskedett.

Terveik között szerepel, hogy minőségi borokat, pezsgőket, illetve könnyed alkoholos italokat készítsenek.

Felépítettek egy borpanziót is, ahol egy 35 fős étterem és borkóstolásra kiválóan alkalmas helység, valamint 16 szobás apartman található. Itt nemcsak a saját boraikat, hanem értékesítési láncon belül érkező helyi termelők termékeit is megkóstolhatják a vendégek.

Fotó: Szabadics Zoltán

Ahogy Szabadics Zoltán kifejtette, „a családi vállalkozásukban egyre inkább központi szerepet kap a turizmus”. Ennek jegyében az idén felépítettek egy 150 fős rendezvény központot, ahol esküvőknek és más rendezvényeknek adnak helyet.

Létrehozták Zala vármegye legnagyobb zenei fesztiválját is, Bor.Zene.Zala címmel, melyre a hazai könnyűzene legrangosabb képviselőit hívják meg.

Igazi sikertörténet az 5 csillagos Lua Resort szállodájuk, melyet Balatonfüreden építettek fel. A Balatonparti 78 szobás luxus intézmény elsősorban felnőttek számára kínál kikapcsolódást.

2023-ban több díjat is elnyertek, többek között a World Luxury Hotel Awards 3 kategóriájában is első helyen szerepeltek, emellett Magyarország legszebb vidéki rendezvényhelyszínének választották a hotelt, sőt éttermük Michelin-ajánlást is kapott, melynek köszönhetően bekerült a Michelin Guide kalauzba.

agrotrend.hu

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés