Agrárportrék

A farmer lánya

A Farmer Lánya, azaz Tóth Diána 2019-ben nyerte el a Jövő Agrárszakembere díjat, amit hatalmas elismerésnek tart a mezőgazdasági munkájára és az abban elért eredményeire vonatkozóan.

A díj szakmai is személyes szinten is megtisztelő a szakember számára, hiszen motiváló hatással van arra, hogy továbbra is kitartóan dolgozzon a céljaiért és az általa képviselt értékekért, a mezőgazdaságért, és a vidékért, azért, hogy minőségi élelmiszer kerüljön a családok asztalára.

„Az elismerés új lendületet adott nekem mind személyes, mind szakmai szinten. Bár nem a díjért dolgozunk, ez a megtiszteltetés további motivációt adott ahhoz, hogy higgyek abban, amit csinálok” – osztotta meg gondolatait Diána.

Fotó: Tóth Diána

Tóth Diána gyermekkora óta szorosan kapcsolódik a mezőgazdasághoz, hiszen ebbe nőtt bele. A családi vállalkozás fő tevékenysége a szántóföldi növénytermesztés, de már hosszú ideje jelen vannak a kertészeti ágazatban is. Az agrármérnöki és növényorvosi tanulmányait a Szent István Egyetemen végezte.

2017-ben alapította a Farmer Lánya márkát, mely eredetileg a mezőgazdaságra, annak szereplőire, az élelmiszerlánc fontosságára irányította a figyelmet. Azóta azonban e brand nem csupán blogokkal, videókkal és interjúkkal bővült, hanem egy online piactérrel is. A Farmer Lánya Shop platformján találkozhatnak hazai kistermelők és manufaktúrák prémium minőségű termékei a tudatos vásárlókkal. Diána megálmodott egy olyan központi helyet az online térben, ahol a termelők és a tudatos vásárlók egyszerűen, közvetlenül léphetnek kapcsolatba, ezáltal lehetőséget teremtve a fenntartható gazdálkodás és tudatos fogyasztás hatékony összekapcsolására.

Diána kiemeli az agroturizmus lehetőségét is, amely kiegészítheti a hagyományos mezőgazdasági vállalkozásokat. Ennek jegyében hozta létre az Élmények vidéken weboldalt, amely újszerű megközelítéssel mutatja be a vidéki élet és a mezőgazdaság szépségeit a falusi turizmus által. Tavasszal például tulipános kertjébe a TulipGarden Tisza-tóhoz várja a vendégeket és 2024-ben már egy közösségi kert létrehozásával hozza még közelebb azokat a családokat, akik friss, egészséges élelmiszert szeretnének otthonukba.

Diána elmondta: „A termelésben és a feldolgozásban látjuk a jövőt. Az állandó kihívások között az időjárás és a stabil piaci viszonyok hiánya okozza a legnagyobb problémát. Ennek ellenére, próbálunk alkalmazkodni a helyzethez, és megragadni a lehetőségeket. Bízunk a jövőben és abban, hogy a magyar élelmiszerek és hazai termelők fontossága továbbra is növekszik.”

agrotrend.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés