Az AKI PÁIR adatai szerint Magyarországon a nyerstej országos termelői átlagára 166,05 forint/kilogramm volt 2024 áprilisában. A zsírtartalom 0,02, a fehérjetartalom 0,01 százalékpontos romlása és az...
A kormány a népszerű pályázat útján 75 milliárd forinttal támogatja a magyar családokat a modern napelemes rendszerek telepítésében. A zöldenergia termelésére és tárolására ösztönző felhívás újabb szakaszába lépett,...
Félő azonban, hogy a szép szamóca relatív hiánya miatt hamarosan óriási mennyiségben zúdulhat a piacokra az ipari feldolgozásra szánt áru. Lengyelországban a szamóca nagybani ára május...
Sikerrel zárták a Debreceni Egyetem hallgatói a XXV. Országos MÉTE Tudományos Diákköri Konferenciát. A kétévenként megrendezett konferencián a fiatal kutatók az élelmiszertudományhoz kapcsolódó kutatási eredményeiket mutatják...
Vegyesen alakult a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. Az euró jegyzése hat órakor 386,92 forintra...
Mi, magyarok szeretjük a tejet és a tejtermékeket, az elmúlt évek viszont alaposan átalakították a fogyasztási szokásokat és a keresletet. A fogyasztók egyre inkább a saját...
A környezeti hatások a leggyakoribb okai, de öntözési problémák, kártevők és betegségek is állhatnak a háttérben. Amikor meglátod a paradicsomlevél felkunkorodását, ne ess pánikba. Ellenőrizd gyakran...
Nagy Gábornál a megszállottság 2011 nyarán egy Habanero paprika elfogyasztásával kezdődött. Ekkor döntötte el, hogy szüksége van egy olyan termékre, amit fűszerként lehet használni, kis mennyiséggel...
Mint ismert, tavaly, november 23-án változtak a kis mennyiségű helyi élelmiszerek előállításának szabályai, illetve a kistermelő fogalma is módosult. A tendencia legalább egy évtizede nagyon kedvező:...
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a szőlőiskolát üzemeltetők figyelmét a hivatal honlapján elérhető új nyomtatványra. A Nébih a ‒ többpéldányos, papíralapú űrlap helyett használható ‒...