A hazai kereskedelmi szereplők reagáltak a Magyar Nemzetnek Lázár János azon múlt csütörtöki bejelentésére, amelyben a kormánybiztos ajtót mutatott a lakosság napi vásárlásait nagyobb arányban kiszolgáló...
Válasszuk idén karácsonykor is a hazait - hívja fel a figyelmet közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő.
A világon elsőként engedélyezték Szingapúrban laboratóriumi körülmények között előállított csirkehús értékesítését. A mesterséges húsból első körben "csirkehúsfalatkákat" fognak készíteni. Azt egyelőre nem lehet tudni, a termék...
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a gyermekek védelme érdekében idén is ellenőrzi a kipucolt csizmákat nemsokára megtöltő édességeket. A laboratóriumban megvizsgált 17 csokoládémikulásból mindössze egy...
Hatéves csúcson a nemzetközi élelmiszerárak; a FAO frissítette a gabonatermés-előrejelzését; 45 ország szorul külső élelmiszersegélyre.
A minőségi elvárások, az ünnepek idején a hagyományos ételek miatt megélénkülő kereslet, valamint az állatjóléti és fenntarthatósági szempontok egyaránt indokolják a prémium magyar sertéshús vásárlását –...
Bár a gyümölcs és zöldségfogyasztás kiemelkedően fontos az egészség szempontjából, mégis Magyarországon jóval kevesebbet fogyasztunk a szükségesnél az elmúlt évek statisztikái alapján – írja a CityGreen.hu.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kadmiumszennyezettség miatt nem engedi forgalmazni a Nestlé egyik termékét, a SINLAC rizs és szentjánoskenyérmag alapú pépet.
Az Agrárminisztérium (AM) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) és az Agrármarketing Centrummal (AMC) közösen népszerűsíti az állami garanciával járó minőséget, a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyeket...
A zöldségek és a gyümölcsök drágulása, az alapanyaghiány, valamint a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések okozta piacszűkülés rendkívül nehéz helyzetbe hozta a feldolgozóipart, így a hűtőipart is...