Egyik legnagyobb esését szenvedte el a magyarországi édességpiac a tavalyi húsvéti időszak alatt. Normális körülmények között évente körülbelül 4-5 milliárd forint értékben 900-1000 tonna húsvéti édesség...
Az élelmiszeripari melléktermékek, elkészített állati takarmányok árucsoport érte el - a gabonák után - a második legnagyobb exportárbevételt és külkereskedelmi aktívumot a 24 élelmiszeripari árucsoport közül...
Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) mintegy 420 milliárd forint hitelt biztosít kezességével az agráriumban és a kapcsolódó ágazatokban. Folyamatosan nőtt az elmúlt években a mezőgazdaság garantált...
Február elején, online formában került megrendezésre a harmadik Gazda-molnár-pék műhelymunka. Mindkét nap közel 50 résztvevő (nagyrészt gazdálkodók és pékek) kapcsolódott be a programba, a virtuális találkozónak...
A fogyasztók egyre minőségtudatosabban választanak sonkát, és ez különösen húsvétkor van így, hiába nőtt a különféle sonkák ára az idén - közölte a Magyar Húsiparosok Szövetsége.
Az Erste Bank Agrár Központjának havi elemző-előrejelző kiadványa immár a negyedik évfolyamában tart. Márciusi lapszámunkban egy sor olyan témát feszegetünk, amely a tavaszi munkacsúcs mellett is...
2020-ban az édességek húsvéti eladása éves szinten óriásit zuhant. Az édességgyártók reményei szerint az idei értékesítés a tavalyi mélypontot 3-4 százalékkal azért majd felülmúlja.
Itthon évek óta egyre több az egy főre jutó tojásfogyasztás, a regisztrált tojástermelés is várhatóan újra nő idén - derül ki a Magyar Tojásszövetség közleményéből.
Változtak-e az elmúlt egy évben az élelmiszervásárlási és élelmiszerfogyasztási szokásaink? Miként befolyásolja az elhúzódó koronavírus-járvány, hogy mennyi élelmiszert tartalékolunk otthon? Jól gazdálkodtunk a készletekkel, vagy sok...
Nem kötelező ingerszegény programmá silányítani az otthoni húsvétot, amely a magyaroknál együtt jár a díszesen terített asztalra kerülő tipikus ünnepi fogások elkészítésével és közös elfogyasztásával.