Élelmiszergazdaság

Az akkreditált laboratóriumi vizsgálat a független áru- és terményellenőrzés integrált része — Control Union Hungária Kft.

Sorozatunk következő, 12. epizódjában Kutas Attila üzletfejlesztési igazgató a terménykereskedelem szemszögéből mutatja be a Control Union Hungária Kft. akkreditált laboratóriumi szolgáltatásait. Milyen szerepet tölt be egy kereskedelmi tranzakcióban egy ilyen laboratórium? Miért fontos a függetlenség, pártatlanság és a különböző felügyeleti hatóságok és szervezetek által történt elismertetése a vizsgáló laboratóriumnak? Erről hallhatunk bővebben a következő videónkban.

Létrehozva:

|

12. Control Union Hungária Kft.: Kutas Attila Laboratóriumi szolgáltatások from Agrotrend Média Kft. on Vimeo.

A dunaújvárosi laboratórium a ’The Royal Peterson and Control Union Group’ nemzetközi vizsgáló laboratóriumi hálózatának tagja. A laboratórium minden olyan akkreditációval és nemzetközi elismeréssel rendelkezik, ami feljogosítja az adott rendszerben történő analitikai vizsgálatok elvégzésére és a vonatkozó tanúsítványok kiállítására. Ezek közül talán a legfontosabb a NAH által akkreditált ISO 17025 szabványnak való megfelelés. https://www.nah.gov.hu/hu/szervezet/control-union-hungaria-kft-laboratorium-1/, valamint a GAFTA, FOSFA és GMP+ nemzetközi szervezetek által történő elismerés. A független akkreditációk és tanúsítások meglétei a szakmai bizonyítékai annak, hogy a laboratórium által kiállított jelentések hitelesek, megbízható eredményeket tartalmaznak, figyelembe véve az adott terményre vagy módszerre vonatkozó szabványokban előírt toleranciákat.

A laboratóriumban a Control Union Hungária Kft. ellenőrei által vett minták, valamint az ügyfelek által beküldött minták kerülnek analízisre. Ez utóbbi esetben a végleges jelentések kizárólag a beküldött mintára vonatkoznak. Az ellenőrök által, az adott MSZ / ISO / GAFTA / FOSFA / EEC / GMP+ mintavételi és terményszabványok szerint megvett minták esetében, a végleges jelentések a teljes mintázott tételre vonatkoznak, legyen az raktárban tárolt termény vagy teherautós/vagonos/uszályos szállításkor történt ellenőrzés során elkészített minta.  Fontos megemlíteni (ezt Attila az interjún kívül, a laboratóriumban tett látogatásunk során említette), hogy az eredmények teljes tételre vonatkozó kiterjesztését nem a laboratórium, hanem a központi adminisztráció végzi, ahol az ellenőrök által készített jegyzőkönyvek, a laboratóriumi vizsgálatok és az ügyfelek megbízásai futnak össze.

A végleges dokumentumok gyors és pontos kiállítása elengedhetetlen része a teljes ellenőrzési folyamatnak. Ezeknek a dokumentumoknak szerves része az akkreditált laboratórium által kiállított vizsgálati jegyzőkönyv. Nélkülük nem történhet meg a kereskedelmi tranzakciók pénzügyi rendezése.

ELÉRHETőSÉGEINK:

Kutas Attila – üzletfejlesztési igazgató
+36 30 981 7941
akutas@controlunion.com

Központi iroda – 1146 Budapest, Hungária krt. 140–144.
hungaryoffice@controlunion.com

Tanúsítási üzletág – 1148 Budapest, Kalapács u. 19/A
tanusitas@controlunion.com

Akkreditált laboratórium – 2400 Dunaújváros, Magyar út 106/B
labhungary@controlunion.com

(X)

Hirdetés

Fókuszban

Facebook