A jelenlegi magas kamatszint nem kedvező az agráriumnak, de a bankszektor, azon belül is a Bankholding nem változtat az ágazat finanszírozásának lendületén. Hiába emelkedtek meg a...
Magyarországon évente mintegy 200 ezer hektoliter pezsgőt állítanak elő, hazánk ezzel a világ 10-11. legnagyobb pezsgőgyártója – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.
A NAK Élelmiszeripari Igazgatósága újraindítja hírlevelét Élelmiszeripari Magazinként, amelyben tájékozódhatnak hazai és külföldi kiállításokról, élelmiszeripari hírekről, az élelmiszeripar aktuális kérdéseiről, adózásról, valamint megtalálhatóak benne a szakmai...
A Nébih ingyenes jártassági tesztet, ún. körvizsgálatot szervezett decemberben a magán laboratóriumok számára, hogy hatósági segítséggel ellenőrizhessék, mennyire pontosak az aflatoxin mérésére irányuló vizsgálataik. A lehetőséggel...
Érzékszervi elváltozás miatt a Spar kivonja a következő terméket üzleteiből, és visszahívja a vásárlóktól - írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
A Nébih összegyűjtötte a kistermelők számára azokat a legfontosabb tudnivalókat, amelyek segítségével hatékonyan csökkenthetik tejtermékeikben az aflatoxin szennyezés kockázatát.
A szőlészet és borászat több száz éves hagyományra tekint vissza, Európában jelenleg a szőlészet tekintetében középmezőnybe tartozunk, míg a bortermelésben a hetedik helyen állunk az EU-ban,...
Érzékszervi nem megfelelőség miatt visszavont egy mákot a Nébih.
A tejfehérje-érzékenyek számára is fogyasztható, allergénmentes, az immunrendszert is támogató tejtermékek fejlesztése és előállítása a célja a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a...
Az utóbbi időben újra fel-felbukkannak írások, amelyek próbálják a margarint a vajnál egészségesebb élelmiszerként bemutatni. Cikkünkben ezt a mítoszt leplezzük le.