Az EU 2022. január 18-án megjelent rendelete alapján 2022. augusztus 7-ig állíthatók elő a titán-dioxid (E171) élelmiszer-adalékanyag felhasználásával készített élelmiszerek, amelyek legkésőbb a minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági...
A meghatározott élelmiszerek februártól érvényes rögzítése nem okoz hátrányt a hazai termelőknek, beszállítóknak, alapvetően a kiskereskedelmet érinti, és csak a profitjuk kis százalékát - hangsúlyozta szerdai...
Manapság már alapvető fogyasztói igénynek tekinthető, hogy az úgynevezett „földesáruk” megmosva kerüljenek a boltok polcaira. Ezzel párhuzamosan egyre több vizsgálat során fedezhető fel magas klorát-/perkloráttartalom a...
Az élelmiszer-biztonságot támogató kutatást végeztek a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán, a nemzetközi program keretében azt vizsgálták, hogy a kukorica feldolgozása során megjelenő,...
A burgonya már majdnem harmadával kerül többe, mint egy éve, a KSH friss adatai szerint. Az adatok alapján a krumpli a legjobban dráguló termék, és a...
Környezettudatos újításokat vezet be húskészítményeinél az Aldi és a Lidl Németországban.
A kormány intézkedései a magyar családok támogatását, védelmét szolgálják. Az alapvető élelmiszerek árának rögzítése is jelzi, hogy a kormány határozottan közbelép, ha elszabadulnak az árak -...
Az agrártárca továbbra is prioritásként kezeli a hazai élelmiszeripari ágazat fejlesztését - mondta az agrárminiszter csütörtökön a debreceni városházán, ahol támogatási okiratot adott át három helyi...
A termelőknek környezetvédelmi szempontból és a költségeket tekintve is egyre nagyobb kihívást jelent, hogy megfeleljenek ezen fogyasztói elvárásoknak.
Csontos-e a sertéscomb? Lehet-e laktózmentes a tej? Bőrös a csirkemell? Sok még a kérdés, a KSH-nak viszont vannak átlagos fogyasztói árai 2021 októberéről, ami támpontot jelenthet...