Élelmiszergazdaság

Piac

A kőröshegyi völgyhídnál randiztak termelők és vendéglátók

Gazdag kínálattal, a megye több pontjáról érkezett több, mint egy tucatnyi termelő a kőröshegyi Gasztrotalira hétfőn délelőtt. Kínálták homoktövis készítményeket, lekvárokat, savanyúságokat, borokat, fűszernövényeket, gombákat és mangalica termékeket.

Létrehozva:

|

A Somogyi Helyi Termék Egyesület a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával hívta találkozóra azokat a szolgáltatókat, akik termelőként vagy vendéglátóként érintettek a helyi termékek értékesítésében. A Gasztrotalit azzal a céllal szervezték meg, hogy minél több somogyi termelő beszállítójává váljon éttermeknek és így több helyi alapanyagot használjanak fel.

 

 

Ennek a trendnek Somogyban már vannak hagyományai. Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa elmondta: kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy helyi és szezonális alapanyagokat használjanak fel a konyhán. Hozzátette: az étlap tervezésében is figyelembe veszik azt, hogy az adott évszakban éppen milyen alapanyaghoz tudnak hozzájutni helyben, s persze frissen. A Hotel Kardosfa konyhája tíz őstermelővel van napi kapcsolatban, akik heti rendszerességgel szállítanak neki.

– Kiváló alapanyagot biztosítanak az étterem számára és azzal, hogy tőlük vásárolunk, a helyi termelőket támogatjuk, valamint kisebb az ökológiai lábnyomunk is – jegyezte meg Németh Krisztián szállodavezető.

A Gasztrotalit négy alkalommal rendezték meg korábban, a kőröshegyi volt az ötödik találkozó. 2020-ban és 2021-ben a koronavírus járványhelyzetben miatt elmaradtak a rendezvények.

agrotrend.hu / SONLINE, Góz Lilla

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook