Mintegy százhetven vendég látogatott el a Lipóti Pékség hatvani üzemébe, Tóth Péter tulajdonos meghívására főként lipótiak.
A fenntarthatósági szempontok és az egészségtudatos táplálkozás egyre nagyobb teret nyer a fogyasztók körében, ezért a pálmaolaj szerepe az élelmiszer összetevők között is egyre nagyobb fókuszba...
Megjelent az Eurostat legfrissebb jelentése, mely szerint a termőföldtől a fogyasztók asztaláig egy év alatt csaknem 57 millió tonna, egy főre vetítve 127 kg élelmiszer végzi...
Kétéves fejlesztés zárult le a Sole-Mizo Zrt. marcali tejüzemében, amelyet teljes egészében önerőből valósítottak meg mintegy 300 millió forint értékben. Ennek eredményeként a túrórudikat mostantól bevonómassza...
A Lidl Magyarország Bt. visszahívta a 100 grammos kiszerelésű, sós ízesítésű Snack Day Bio lencsepálcikát, mert a termék nem jelölt glutént tartalmaz - közölte a Nemzeti...
Megjelent a Bizottság (EU) 2022/2002 rendelete az 1881/2006/EK rendeletnek az egyes élelmiszerekben előforduló dioxinok és dioxin jellegű PCB-k felső határértékei tekintetében történő módosításáról.
Fellendülhet a saját márkás termékek forgalma, a vásárlók – az emelkedő élelmiszerárak miatt – igyekeznek minél olcsóbb, de jó minőségű árut választani. Az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal szerint...
Év végéig még drágulhatnak az élelmiszerek, és 2023 első felében is várható áremelkedés, de már csekélyebb mértékű lesz az ideinél – mondták az MKB Bank Nyrt....
Nem szezonális probléma a Listeria-fertőzés.
A magyarok ötöde csak napi kétszer eszik, hétvégén többen esznek meleg ételt és a csirkehús az abszolút kedvenc – derül ki egy friss kutatásból.