Természetes mesterséges édesítőt bocsát egyelőre csak a B2B piacra (értsd: élelmiszergyártók számára) egy Fooditive nevű holland startup.
Bár a mértéktelen cukorfogyasztás kétségkívül árt az egészségnek, a kalóriaszegény édesítőszerek használatával sem árt vigyázni.
Várhatóan 2020 végére eltűnik a ma ismert trappista sajtok jó része az üzletek polcairól. Az év végén ugyanis életbe lép egy fontos szabálymódosítás.
Jelentősen emelkedett a brit organikus élelmiszerfogyasztás tavaly. Ennek köszönhetően az eladások új rekordot értek el 2019-ben, elsősorban az online rendelések miatt.
Lényegesen kisebb volt a tavalyi almatermés a 2018-asnál, így a léüzemek az előző évi mennyiségnél körülbelül 50 százalékkal kevesebbet vásároltak fel. Az étkezésialma-készletek is szűkösebbek, egyelőre...
Míg az elemzők ebben az évben az EU-ban a sertéshús-termelés enyhe csökkenését várják, az amerikai gazdálkodók továbbra is növelik a sertésállományaikat.
Az ipari termelői árak növekedési átlagának bő háromszorosa a százalékos szám.
Mintegy 11 ezer tonna élelmiszert mentett meg a megsemmisüléstől és juttatott el a rászorulóknak tavaly a Magyar Élelmiszerbank Egyesület – közölte a szervezet.
A Global Market Insights piackutató a pektin globális piacának 7,6%-os éves növekedését várja 2019 és 2026 között. A pektin piaci értéke 2026-ra várhatóan meg fogja haladni...
Október elején adták át a kiskapacitású vágóhidat és húsfeldolgozó üzemet Drávacsehin, a Bőközi Legendás nevet viselő hústermékekre pedig már egy-két hónap után is nagyon nagy a...