Brutálisan drágult a sertéspárizsi, de sokat drágult a tej, a sajt és a narancslé is, derül ki a Privátbankár felméréséből. A sertéspárizsi az oldal tapasztalatai szerint...
Az Európai Unió a világ legnagyobb olívaolaj-termelője, exportőrje és fogyasztója, az olívaolajjal azonban – más élelmiszertermékekhez viszonyított magas gazdasági értéke miatt – előfordulhatnak minőségi gondok, sőt...
Tagozatba tömörülnek, és közösen dolgoznak ezentúl a hazai vendéglátás, élelmiszerkészítés szereplői a Magyar Marketing Szövetség keretén belül, miután megalakult a szervezet HoReCa és Event tagozata. Az...
Kétmilliárd forintból korszerűsödik a húsfeldolgozás és a csomagolás a Pápai Hús Kft.-nél. A tavaly megkezdett fejlesztés jövő év tavaszán zárul, melynek révén idén átlagosan mintegy huszonöt...
Súlyos higiéniai, nyomonkövetési hiányosságokat és rágcsálóürüléket találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy, elsősorban külföldi piacra értékesítő budapesti tofu-előállító üzem ellenőrzése során. Az egységben tapasztalt...
A holland hatóság határérték feletti benzo(a)pirént és PAH-okat mutatott ki egy szingapúri 100 százalékos tisztaságú szezámolajban. A szennyezett olajból holland kereskedőn keresztül több hazai kereskedőhöz is...
Megnyílt Oroszország legjelentősebb Élelmiszer, Ital és Alapanyag Szakkiállítása, a PRODEXPO. Az öt napos eseményen az Agrármarketing Centrum közösségi standdal és nyolc kiállítóval várja a szakmai látogatókat....
Az elmúlt 10-20 évben a globális üdítőital-piac folyamatos változásokon ment keresztül.
Idén ünnepli hetedik születésnapját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) „Ételt csak okosan!” elnevezésű kampánya. A Nébih legrégebbi szemléletformáló programjának célja, felhívni a lakosság figyelmét arra a...
A kísérleteket pohárral kezdték, mivel ez a legelterjedtebb egyszer használatos műanyag edény a világon.