Élelmiszergazdaság

Minden eszközzel fellépünk Brüsszel új romboló intézkedésével szemben

A MAGOSZ és a NAK határozottan elutasítja az Európai Bizottság minap előterjesztett intézkedését, amellyel újabb egy évvel meghosszabbítanák az ukrán élelmiszerek korlátozás nélküli teljesen szabad behozatalát. Ez ellen minden létező eszközzel, a leghatározottabban fel fognak lépni a magyar gazdák! – írta közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az Európai Unióban már elsőként jelezte, – tárgyalásokon és tüntetéseken is -, hogy az ukrán árukkal kapcsolatos átgondolatlan brüsszeli döntés az EU egész mezőgazdaságát tönkreteszi, és ellehetetleníti a jövőben is. Az ellenőrizetlen minőségű, tiltott vegyszerekkel kezelt, GMO-s termékek ugyanis nem csak a fogyasztókra nézve jelenthetnek veszélyt, hanem az uniós mezőgazdaságra is. Amennyiben ezt a tisztességtelen versenyt továbbra is fenntartja az Európai Bizottság, az az európai – köztük a magyar – gazdák tömeges csődjét okozza.

Fotó: Pixabay

Támogatjuk a nyugat európai gazdálkodók követeléseit, akiket Brüsszelen túl a saját kormányaik intézkedései is sújtanak.  A magyar kormány számunkra nemzeti hatáskörben tüntetés nélkül is biztosítja azokat a feltételeket, amelyekért a nyugati országok termelői az utcára vonultak. Többek között:

  • a gázolaj jövedéki adó visszatérítés számunkra eddig és ezután is biztosított
  • a családi gazdaságokra és őstermelőkre vonatkozó adórendszer Európában is egyedülálló
  • megtiltottuk a földadó kivetésének lehetőségét
  • hazánk elsőként, az Európai Bizottság döntésével is szembe menve lezárta a határait az ukrán mezőgazdasági import előtt

A magyar gazdák kiállnak a magyar kormány mellett, amely Brüsszellel szemben is védi az érdekeinket. Az európai gazdák egységes fellépése érdekében folyamatosan egyeztetünk a V4-es és más európai érdekképviseletekkel is.

A nyugat- európai gazdák küzdelme Brüsszellel, sokszor a saját kormányukkal szemben is, jelzi a probléma súlyát, ezért közösen kell küzdenünk az élelmiszer-önrendelkezés és a minőségi élelmiszerek biztosítása érdekében!

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés