Élelmiszergazdaság

Piac

Igazság az állítások mögött – Interjú Alice Stanton-nal a hús táplálkozásunkban betöltött szerepéről

Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló ”Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport a Copa-Cogeca partnerségében indított kampányának keretében újabb kommunikációs anyagokat tett közzé. Alice Stanton-nal, az ír Királyi Sebészorvosi Egyetem professzorával készítettek interjút a húsfogyasztás táplálkozásunkban betöltött szerepéről és jelentőségéről.

Létrehozva:

|

Napjainkban számos különböző forrásból az hallható, hogy túl sok húst eszünk, és hogy ez káros az egészségünkre. De mi az igazság ezen állítások mögött, és milyen szerepet is játszik a hús a táplálkozásunkban?


Fotó: Usman Yousaf / Pixabay

Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló ”Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport – melynek célja, hogy újra kiegyensúlyozott vitát teremtsen az állattenyésztési ágazat körül és tudományosan megalapozott tényekre alapulóan tájékoztassa a közvéleményt és a döntéshozókat – Alice Stanton-nal, az ír Királyi Sebészkollégium szakértőjével készített interjút a húsfogyasztás táplálkozásunkban betöltött szerepéről és jelentőségéről.

Ezen égető témákról készült, négy részből álló videóinterjúban a nemzetközileg elismert szakértővel az alábbi kérdések tekintették át:

1) Mennyi vörös húst eszünk valójában?

2) Rákos megbetegedések, elhízottság, szív- és érrendszeri betegségek. A vörös hús a probléma?

3) ”Global Burden of  Diseases” elnevezésű,  2019-ben kiadott tanulmány: a tudósok által feltárt problémák és ellentmondások.

4) Az állati eredetű élelmiszerek alacsony mértékű fogyasztásának gyermekek esetében fennálló egészségügyi kockázatai.

A belinkelt videóanyagok angol nyelven érhetőek el, azonban azokhoz magyar nyelvű felirat a ”Beállítások/Feliratok/Automatikus fordítás/Magyar” menü pontban beállítható (A ”Beállítások” ikon a jobb alsó ikonsorban a harmadik, fogaskerék ikon).

A témához kapcsolódik, Frédéric Leroy-al a brüsszeli Vrije Kutatóegyetem professzorával a hús ellenes narratíváról és annak veszélyeiről készített interjút is, melyhez kapcsolódó videókat a NAK egy korábbi cikkében itt érhetik el.

Az ”Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport kampányához kapcsolódó cikk pedig itt érhetőek el, szintén a NAK honlapján.

 

agrotrend.hu / NAK, Borovka Zsuzsa

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook