Keresés
Close this search box.

Élelmiszergazdaság

Hírek

Bővíti utcaivendéglátóhely-hálózatát a Kenyeres Birtok

Idén és jövőre a jelenlegi hat után további négy, szürkemarhából készült ételeket kínáló food truck megnyitását, továbbá az ország első, szürkemarhára épülő street food gyorséttermének budapesti megnyitását tervezi a Mogyi Kft. alapító tulajdonosának cége, a Kenyeres Birtok Kft. – közölte a társaság az MTI-vel.

A közleményükben azt írták, hogy a Mogyi Kft. alapító tulajdonosa, Kenyeres Zoltán 2010-ben hozta létre őstermelőként az úgynevezett Kenyeres Birtokot Bács-Kiskun vármegye déli részén. A 152 hektár szántóföldet és 180 hektár legelőt magában foglaló gazdaságban ma a teljes magyarországi szürkemarha-állomány mintegy hatodát, 1200 állatot tartanak, illetve dolgoznak fel saját húsüzemükben.

Forrás: pixabay.com

Mint írták, a tavaly ősszel 250 millió forint törzstőkével alapított bajai Kenyeres Birtok Kft. az alapanyagra építve országos franchise hálózatot üzemeltet partnereivel. A minap nyílt budapestivel együtt hat, a szürkemarhák húsából készült ételeket forgalmazó mozgó vendéglátóhelyet működtet országszerte.

A jelenleg 17 embert foglalkoztató társaság idei és jövő évi tervei között szerepel az országos food truck hálózat tíz egységre bővítése, és első olyan street food gyorséttermének megnyitása Budapesten, ahol szürkemarha ételeket kínálnak.

Közölték: elsősorban olyan fogyasztókra számítanak, akik a természetességet, a különleges kulináris élményeket és a prémium minőségű utcai ízeket keresik és értékelik a magyar hagyományokat. Termékeik közül a legnépszerűbb a saját nevelésű szürkemarhából készülő szürkemarha hamburger, a hamburgerbucik szintén a vállalkozás saját pékségében sülnek – tették hozzá.

A magyar tulajdonú, több mint 500 főt foglalkoztató, bajai székhelyű, élelmiszeripari termékek – főként rágcsálnivalók, sós és fűszeres magvak – előállításával foglalkozó, leányvállalatai révén 27 országban is jelen lévő Mogyi Kft. a nyilvános cégadatok szerint 2023-ban 46,5 milliárd forint – mintegy hatvan százalékban exportból származó – nettó árbevétel mellett 5,8 milliárd forint eredményt ért el. A társaság egy évvel korábban 42 milliárd bevételt szerzett és 3,2 milliárd forint profitot termelt.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés