Agrárpiac

Piac

Partner lett a Diószegi Pékség és a Nemzeti Kereskedőház

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Bálványosi Szabadegyetemen a sepsiszentgyörgyi Diószegi Pékség a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal (MNKH) a cég pékipari termékportfóliójának hatékony külpiacra juttatása érdekében.

Létrehozva:

|

fotó: trademagazin.hu

A Bálványosi Szabadegyetem számos gazdasági tematikájú kerekasztal-beszélgetésnek ad otthont, melyek keretében jelentős piaci részesedéssel rendelkező, határon túli cégek vezetői is szerephez jutnak. Megragadva az alkalmat, a sepsiszentgyörgyi Diószegi Pékség együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal.

A megállapodás elsősorban harmadik országba irányuló piacszerzésre, pékséghálózatok kialakításának nemzetközi feltérképezésére, illetve a székelyföldi  magyar vállalkozás exportképességeinek fejlesztésére fókuszál.

A székelyföldi agrárium egyik sikerágazatának tekinthető a pékipar-cukrászipar, illetve a kapcsolódó fejlett technológiák, így a pékáruk és cukrásztermékek jelentős exportlehetőségeket rejtenek magukban, elsősorban külpiaci pékséghálózatok kialakítása formájában.

A Diószegi Pékség által gyártott termékek fejlett technológiával és hagyományos receptek alapján készülnek. Ennek számos bizonyítéka is tetten érhető, hiszen 2017-ben az év ipari technológiával készített kenyerének, a Diószegi Pékség barna pityókás kenyerét választották meg. Ennek köszönhetően a közép- és délkelet európai térségben jelentősen nőtt az érdeklődés a pékipari vállalkozás termékei iránt, így újabb piaci lehetőségek nyílhatnak az anyaországi és angliai jelenléten túl.

fotó: youtube.com

A nemzetközi trendekre és piaci igényekre reagálva, a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Diószegi Pékség által megkötött megállapodástól az iparág exportképességének további fokozását várják az együttműködő felek:

„Az exportvolumen növekedése szempontjából stratégiailag kiemelt fontosságúnak tekinthető a székelyföldi pékipari, cukrászipari ágazat. A most megkötött együttműködési megállapodás a Diószegi Pékség fejlett technológiai háttere, minőségi termékei és több évtizedes szakmai tapasztalata, valamint az MNKH kiterjedt külpiaci irodahálózata révén a magyar agrártermékek és technológiai megoldások exportjának fejlesztéséhez nagymértékben képes hozzájárulni” – hangsúlyozta Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.     

„A pékipar vonatkozásában az ágazat külpiaci részesedése növekedést mutat, különösen a közép-és délkelet európai országokban van kereslet a termékeinkre. A Kereskedőház jól ismeri ezeket a piacokat, így közösen sokat tudunk tenni a magyar pékipar exportjának további dinamizálásáért. Ez lehet a legfőbb hozadéka az együttműködési megállapodásnak” – fogalmazott Diószegi László, a Diószegi Pékség tulajdonosa.

Az MNKH kiemelt feladata a magyar- magyar együttműködésben résztvevő cégek exportjának bővítése és a külpiaci aktivitás elősegítése, melynek egyik újabb sikere a mostani szakmai együttműködés létrejötte.

agrotrend.hu / kamaraonline.hu

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook