Keresés
Close this search box.

Agrárpiac

Digitalizáció és innovatív megoldások a türk államok agrárminisztereinek napirendjén

 

A Türk Államok Szervezete (TÁSZ) legfontosabb célja a mezőgazdasági termelékenység növelése és az agrárium területén való minél szorosabb és hatékonyabb együttműködés – mutattak rá a részt vevő agrárminiszterek a szervezet második ülésén, az azerbajdzsáni Bakuban – írta a kormany.hu.

Az ülésen, melyen Magyarország megfigyelő tagként is részt vett, Kubanicsbek Ömuralievet, a Türk Államok Szervezetének főtitkára tájékoztatta a feleket a Türk Államok Szervezetének legutóbbi tevékenységeiről.

A felek az agráriumra, mint a gazdasági fejlődés egyik kulcsfontosságú területére hivatkoztak, és megerősítették: továbbra is készek elmélyíteni a mezőgazdaság területén lévő kölcsönösen előnyös együttműködéseket.

A tagországok egyetértettek abban, hogy egy olyan új, kihívásokkal teli korszakot élünk, ahol a digitális megoldások és az innovatív technológiák egyre inkább előtérbe kerülnek és felváltják a hagyományos mezőgazdaságot.

A miniszterek hangsúlyozták: a térség jövőbeli tevékenységeinek céljai között szerepel többek között az intézményfejlesztés, a tudomány és technológiai fejlesztés előmozdítása, a mezőgazdasági termelékenység javítása agrárdigitalizáció révén, az inkluzív pénzügyi szolgáltatásokhoz, kölcsönökhöz vagy hitelekhez való hozzáférés javítása, valamint konkrét projektek megvalósítása a mezőgazdaság területén.

A miniszteri találkozót megelőző napon sor került magyar szakértők részvételével a TÁSZ agrárügyi együttműködési munkacsoport 3. ülésére is, amely keretein belül a résztvevők megvitatták a fenti célok eléréséhez szükséges akciótervet.

agrotrend.hu/kormany.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés