Agrárpénzek

Májusban lehet majd pályázni telepkorszerűsítésre

A KAP ST vidékfejlesztési pályázatainak ütemterve szerint májusban meghirdetik a telepkorszerűsítési felhívásokat, amit a gazdák maguk között ÁTK-pályázatoknak hívnak. Kiemelt területek lesznek az üzemfejlesztések, a zöldenergia előállítását szolgáló, az ammónia kibocsátását csökkentő és a járványvédelmet növelő beruházások.

Mivel a telepkorszerűsítés egyrészt nagyon sok pénzbe kerül, másrészt alapos és hónapokig tartó előkészületet igényel, ezért ideje már most felkészülni a várhatóan májusban megnyíló pályázati lehetőségekre. Tekintettel arra, hogy a felhívás még nem jelent meg, az itt közölt információk csak tájékoztató jellegűek, a feltételek még változhatnak.

ÜZEMFEJLESZTÉSEK

Az 1. célterületen belül istállók és állattartáshoz kapcsolódó épületek létesítésére, az állategészségügyi státusz javítását, a takarmányozás hatékonyságának növelését célzó fejlesztésekre lehet majd támogatást igényelni.

ZÖLDBERUHÁZÁSOK

A 2. célterület keretei között állattartó gazdaságok energiahatékonyságának javítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására lehet majd pályázni.

Forrás: pixabay.com

TRÁGYATÁROLÓK LEFEDÉSE

A 3. célterület keretében az ammóniakibocsátás csökkentését elősegítő beruházások megvalósítására lehet majd pályázni. E célterület keretei között van lehetőség új gépek és eszközök, technológiák vásárlására, meglévő gépek, eszközök korszerűsítésére, beleértve az információs és kommunikációs technológiákat.

JÁRVÁNYVÉDELMI BERUHÁZÁSOK

Ehhez a területhez a járványvédelmet növelő beruházások és az állatbetegségek kockázatát csökkentő eszközök, gépek beszerzése tartozik. Sertéstartóknak e célterület keretei között lehet a farokkurtítás elhagyása érdekében, technológiától függően 15 vagy 20 százalékkal nagyobb férőhelyet kialakítani.

agrotrend.hu / allattenyesztok.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés