Agrárpénzek

90 millió eurós hitelmegállapodást kötött a CTP és az Erste Csoport

A CTP 90 millió euró (mintegy 35 milliárd forint) értékű hitelszerződést írt alá az Erste Bank Hungary Zrt.-vel és az Erste Group Bank AG-vel négy logisztikai- és ipari parkjának finanszírozására Magyarországon. A CTP ipari- és logisztikai parkjait a legmagasabb fenntarthatósági sztenderdeknek megfelelően tervezték, az ingatlanok kiváló energiahatékonysággal rendelkeznek, és napelemekkel biztosítanak zöld energiát a bérlők számára.

Az Erste Bank Hungary Zrt. és az Erste Group Bank AG a nagy összegű finanszírozás közös szervezőiként működött együtt, míg az ügynöki és biztosítéki ügynöki feladatokat az Erste Bank Hungary látja el. A többszereplős finanszírozás hét éves futamidőre biztosít forrást a vezető európai ipari- és logisztikai ingatlan üzemeltető és fejlesztő CTP csoport magyarországi leányvállalatainak. A finanszírozott ingatlanok modern létesítmények a CTPark Budapest West és a CTPark Budapest East területén, a legmagasabb fenntarthatósági sztenderdek szerint tervezve, kiváló energiahatékonysággal rendelkeznek, amelyet az A+++ és A++ energetikai tanúsítvány besorolásuk is alátámaszt. Az energiatermelés jelentős részét a tetőn elhelyezett napelemek biztosítják.

„Az Erste finanszírozása lehetővé teszi számunkra a tőke felszabadítását és új fejlesztésekbe fektetését, hogy megvalósítsuk ambiciózus növekedési terveinket. Hosszú távú a kapcsolatunk az Erstével, és nagyra értékeljük a közreműködésüket. Támogatásuk tanúbizonysága üzleti stratégiánk szilárdságának és hírnevünknek a kelet-közép-európai ipari- és logisztikai piacon. A CTP régóta úttörő a fenntartható ipari- és logisztikai épületek fejlesztésében, amit banki partnereink is nagyra értékelnek” – mondta Richard Wilkinson, a CTP csoport pénzügyi vezetője.

Forrás: Erste Bank

Budapest leggyorsabban fejlődő ipari övezete

Üllőn, nyolc kilométerre Budapesttől délkeletre, az M0-s autóút, az M4-es és az M5-ös autópálya, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében elhelyezkedő CTPark East Budapest keleti agglomerációjának leggyorsabban fejlődő ipari zónájában található, míg a CTPark West biatorbágyi elhelyezkedése kiemelt fontosságú a Budapest és Nyugat-Európa közti kereskedelem lebonyolításának elősegítésében. A lokáció, valamint az ügyfélközpontú megoldások versenyképes összhangját jól jelzi, hogy több nagyvállalat választása is a CTP-re esett, az ingatlanok összterülete közel 155 ezer négyzetméter, kihasználtságuk csaknem 100 százalékos, amely kiemelkedő eredmény a logisztikai iparágban.

A jogi tanácsadást az Erste Bank számára az Ernst&Young Budapest illetve a White&Case Prague szolgáltatta, míg a CTP Hungary-t a Kinstellar Budapest képviselte.

„Ez a partnerség nem csupán egy sikeres üzleti tranzakciót jelent az Erste Csoport és a CTP csoport között, hanem egy olyan elkötelezettséget, amely a fenntarthatóság és a zöld finanszírozás fontosságát tükrözi. A projekt nem csupán egy épületegyüttes megvalósítása, hanem a fenntartható jövő iránti közös elkötelezettség kifejezése. Nagyon büszkék vagyunk, hogy részesei lehetünk a CTP története legújabb fejezetének” – emelte ki Salamon György, az Erste Bank Hungary ingatlanfinanszírozási területének osztályvezetője.

„Nagy öröm számunkra, hogy a 2024-es évet a CTP új finanszírozásával indíthattuk, amely támogatja növekedési tervüket, hogy az évtized végére elérjék a 20 millió négyzetméter bérbeadható területet. Ez az ügylet a kiváló kommunikáció és csapatmunka példája volt a budapesti és bécsi kollégáink között, mind üzleti, kockázati, jogi, pénzügyi, műszaki, értékbecslési és operációs csapatok között, amely bizonyítja kollégáink és az Erste sikerét, mint vezető kelet-közép-európai bankcsoport” – mondta Gál Balázs, az Erste Group Bank AG igazgatója.

A CTP-ről

A CTP Európa legnagyobb tőzsdén jegyzett tulajdonosa, fejlesztője és üzemeltetője a logisztikai- és ipari ingatlanoknak, 2023. december 31-én összesen 11,8 millió négyzetméter GLA tulajdonosa tíz országban. A CTP minden új épülete BREEAM Very Good vagy kedvezőbb minősítéssel rendelkezik, illetve a Sustainalytics ESG-besorolása szerint kiérdemelte az alacsony kockázatú besorolást, amely alátámasztja elkötelezettségét a fenntartható üzleti tevékenység iránt. További információkért látogasson el a CTP vállalati weboldalára: www.ctp.eu

Az Erste Bankról

Az Erste Bank Hungary teljes körű pénzügyi szolgáltatási spektrummal áll lakossági és vállalati ügyfelei rendelkezésére. Ügyfeleinek száma, fiók-, illetve ATM hálózata alapján a magyar bankszektor legnagyobb szereplői közé tartozik. Az Erste Bank Hungary 1997 óta tagja az osztrák Erste Groupnak, amely az első osztrák takarékpénztárként 1819-ben jött létre, és amely akvizíciós tevékenységének és organikus fejlődésének köszönhetően Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatójává vált. Az Erste Csoport hét országban (Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia, Magyarország, Horvátország és Szerbia) több mint 45 ezer munkavállalójával 16 millió ügyfelet szolgál ki 1950 fiókból álló hálózatában.

agrotrend.hu / Erste Bank

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés