Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Agrárpénzek

Piac

Elérhető a NAK honlapján a KAP kalkulátor a 2023-2027-es támogatási időszakra

Az előttünk álló időszakban számos új kihívásnak kell megfelelnünk, ezért fontos, hogy a lehető legjobb módon tudjunk előre kalkulálni a lehetséges bevételeinkkel. Ebben nyújt segítséget a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara KAP kalkulátora, mellyel minden érdeklődő kiszámíthatja a termeléstől független támogatások, valamint a termeléshez kötött támogatások várható összegét.

Abban az esetben, ha a gazdálkodó megfelel a hazai jogszabályokban előírt feltételeknek, és a megszokott módon az egységes kérelemben benyújtja a támogatás igénylést, lehetősége nyílik a saját gazdaságára szabva megnézni, hogy az aktuális támogatási év szeptember 30-i HUF/EUR árfolyamon számolva – ez a 2022. évi támogatásokra vonatkozóan 422 Ft – milyen mértékű támogatásra számíthatnak a következő évben.

Az alábbi támogatási összegekre terjed ki a kalkulátorral történő számolás:

  • Alap jövedelemtámogatás
  • Fiatal gazda kiegészítő jövedelemtámogatás
  • Újraelosztó támogatás (ÚJ)
  • Agro-ökológiai program (ÚJ)
  • Valamint a már jól ismert növénytermesztési és állattenyésztési termeléshez kötött támogatások.

Fontos kiemelni, hogy az adatok tájékoztató jellegűek, becslésen alapulnak. A kifizetésre kerülő összeg több esetben függ a jogcímre bejelentett állatlétszámtól, területnagyságtól, valamint az aktuális támogatási év szeptember 30-i euro árfolyamot.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés