Agrárpénzek

Piac

Az Agrár Széchenyi Kártya-hitel újra igényelhető

Már igényelhető a mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére a teljes kamat-, költség- és díjmentes Agrár Széchenyi Kártya-folyószámlahitel – közölte a KAVOSZ Zrt.

A KAVOSZ jelezte, a koronavírus-járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére és a kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében új, kedvezményes feltételrendszerű, emelt hitelösszegű, kiemelt állami kamat- és kezességi díjtámogatásban, illetve költségtámogatásban részesített Agrár Széchenyi Kártya-folyószámlahitelt vezettek be. A kiemelt támogatások a 2020. december 31-éig hatályba lépett Agrár Széchenyi Kártya-hitelügyletekre vehetők igénybe.

Emlékeztettek, hogy az Agrárminisztérium (AM) rendelete alapján az agrárvállalkozások az Agrár Széchenyi Kártya-konstrukció keretében 1, 2 vagy 3 éves futamidejű folyószámlahitelt igényelhetnek 200 millió forint maximális hitelösszegig a jogosultsági feltételeknek való megfelelés esetén, a szabad támogatási keretük terhére.

A kormányzat a hitelekhez annak teljes futamidejére 100 százalék kamattámogatást, 100 százalék kezességi díjtámogatást, teljes kezelési költségtámogatást, illetve akár teljes egyéb költségtámogatást nyújt.

Az új, kiemelt támogatású és emelt hitelösszegű Agrár Széchenyi Kártya már igényelhető országszerte a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban.

A részletes igénybevételi feltételek a www.kavosz.hu oldalon érhetők el.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook