Innováció

Precíziós gazdálkodás

A drón, ami mindent lát

A mezőgazdaságban használt drónok különleges csoportját alkotják a hőkamerával felszerelt modellek, melyek aránya folyamatosan növekszik a szegmensen belül. Természetesen ezek az eszközök is jó szolgálatot tehetnek társaik mellett a gazdálkodásunk elősegítése érdekében. A következőkben a nemzetközi piacon frissen debütáló MAVIC 3 család hőkamerával felszerelt drónját szeretnénk bemutatni.

Létrehozva:

|

A vadonatúj MAVIC 3-as családba tartozó modell 2022 őszén került a piacra, de máris nagy érdeklődés övezi a vállalati és mezőgazdasági felhasználók körében.  A MAVIC 3-as modellek jelenleg a legfejlettebbek a piacon a hobbi célú, de már professzionális képességekkel felvértezett drónok között. Elődjeiknek – a méltán híres MAVIC széria korábbi modelljeinek – minden kedvező tulajdonságát örökölték, de a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően képességeik nagymértékben bővültek.                                                                                 

                                                                                           

A MAVIC 3 modellek egyik legnagyobb előnye, hogy az elődökhöz képest közel 50%-kal nagyobb akkumulátorkapacitással rendelkezik. Egy akkumulátorral 45 percet képes üzemelni, ezalatt 2 négyzetkilométert vagy 200 hektárt képes lerepülni és közben felvételeket készíteni a területről. Természetesen nemcsak hőkamerával, de hagyományos széles látószögű 56x hibrid zoom képességgel felszerelt Hasselblad gyártmányú kamerával is rendelkezik. Ezzel a kamerával hagyományos, de kiváló minőségű felvételeket rögzíthetünk.  Hőkamerája támogatja a pontszerű és területmérési feladatokat és a magas hőmérsékleti riasztásokat is. Az új típusú távirányító beépített kijelzője segítségével lehetőség van osztott képernyős módban mindkét kameraképet egyidejűleg követni. Az eszköz 15 km-es adatátviteli és vezérlési hatótávval rendelkezik és folyamatos élő videojelet továbbít az eszköz távirányítójára. Továbbfejlesztett navigációs és védelmi rendszerei segítségével eddig még nem tapasztalt biztonságot érezhet a kezelője az üzemeltetetés során. Nemcsak figyelmezteti a közelben lévő repülőgépeket és drónpilótákat, de akadályelkerülő rendszerével holttér mentesen észleli és kikerüli a felmerülő akadályokat. Méretét tekintve igen kompakt modell, elfér a tenyérben, emellett gyorsan és könnyen használatba vehető. A gyártó a drónhoz külön hordtáskát biztosít melyben könnyen szállítható az összes tartozék és egyéb kellék. Az eszköz akkumulátorait gyorstöltéssel is tölthetjük. .

                              

A drón ideális vadkár felméréshez, különböző erdő és vadgazdálkodási feladatok támogatására, területvédelemi munkák kiegészítő eszközeként és valós idejű növény monitoring munkákhoz. Ideális állattartási feladatok ellátására is, mint az állomány szintű megfigyelés, elveszett állatok megtalálása, egyedszámlálás.  Továbbá alkalmas a DJI saját fejlesztésű D-RTK hálózatának használatára, ezzel centiméteres pontosságú felvételezés valósítható meg és képes együttműködni a permetező drónokkal is. Ideális választás vadászok, természetjárók és állattenyésztők számára.   

                                             

A KITE Zrt. továbbra is elkötelezett a drónok használatát illetően a mezőgazdasági szektorban. Egyre bővülő portfóliónk segítségével minden partnerünk megtalálhatja a számára optimális választást, mind a monitoring mind a kijuttatás területén. Webshopunk és alközponti hálózatunk segítségével gyorsan és könnyen juthat nemcsak drónokhoz, de az azokhoz szükséges kiegészítőkhöz is.

A részletekkel kapcsolatosan kérjük keressék területileg illetékes alkatrész-értékesítési menedzser kollégáinkat bizalommal!

(X)

 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook