Fenntarthatóság

Biomasszaként hasznosulnak a karácsonyfák Pécsett

 

A Veolia csoporthoz tartozó Pannon Hőerőmű Zrt. idén is fogadja a Pécs környékén utcára dobott karácsonyfákat, és biomasszaként hasznosítja újra a város erőművében – közölte az MTI-vel a cég pénteken.

A közlemény szerint a mintegy 35-40 tonna fenyőhulladék nagyjából 85 lakás fűtéséhez elegendő energiát biztosíthat egy teljes hónapig. A fák elszállításáról a Biokom Nonprofit Kft. gondoskodik.

Fotó: illusztráció, canva.com

Arra kérik a pécsieket, díszek nélkül tegyék ki az utcára a fákat – írják.

Rudolf Péter, a pécsi erőművet működtető Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatója azt mondta:

A Pannon Hőerőmű Zrt. a karácsonyfagyűjtő akciójával nem pusztán megújuló energiaforrást biztosít a helyieknek, de még a hulladékgazdálkodást is segíti, teljes mértékben mentesítve az utcákat, lerakókat az eldobott, elszáradt fáktól.”

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a hazai energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője. Energetikai üzletága több mint 60 állami és önkormányzati intézményt, 66 egészségügyi és szociális intézményt és 57 ipari telepet lát el energiával.

Távhőszolgáltatóként a vállalat 14 városban felel az energiaszolgáltatásért, biztosítva ezzel több mint 270 000 távfűtött lakás és közintézmény fűtését. A cégcsoport éves villamosenergia-értékesítése közel 623 ezer lakos éves fogyasztását fedezi.

A Veolia víz üzletága leányvállalatai révén évente 15,6 millió köbmétter ivóvizet juttat el lakossági fogyasztóihoz, ezen felül 193,3 millió köbméter szenny- és csapadékvíz elvezetéséről és kezeléséről gondoskodik, így 2,2 millió lakost lát el Magyarországon.

agrotrend.hu/MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés