Előrejelzések

Időjárás

Kánikulával zárul az augusztus

Létrehozva:

|

Napközben 31-36 fok is lesz. A hét elején a gomolyfelhők mellett csapadék nem valószínű. A hét közepétől már erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás, az ország több részén várhatók ebből záporok, zivatarok. A széllökések ezeken a helyeken megerősödhetnek.

Augusztus 21. (Hétfő)

Napos idő várható kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Néhol megélénkülhet az északi, északkeleti szél. Délután döntően 31 és 35 fok közötti értékeket mérhetünk.

Augusztus 22. (Kedd)

Napos idő várható északon kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. A légmozgás jobbára mérsékelt marad. Hajnalra általában 18 és 21 fok közé hűl le a levegő, de a hidegre érzékeny helyeken pár fokkal hűvösebb, vízpartokon, nagyobb városokban kissé enyhébb is lehet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 35 fok között alakul.

Augusztus 23. (Szerda)

A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Nagyobb eséllyel az északi, északkeleti részeken kevés helyen kialakulhat zápor, zivatar. A szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg. A hajnali 15, 23 fokról délutánra 29 és 36 fok közé melegszik fel a levegő.

Fotó: OMSZ

Augusztus 24. (Csütörtök)

A gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. A magasabbra törő gomolyfelhőkből zápor, zivatar előfordulhat. A szél csak zivatar környezetében kaphat erőre. A hajnali 15, 23 fokról délutánra 28 és 35 fok közé melegszik fel a levegő.

Augusztus 25. (Péntek)

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. A délies irányú szél helyenként megélénkülhet, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 16, 24, délután 28, 35 fokot mérhetünk.

Augusztus 26. (Szombat)

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. A nagyrészt még délies irányú szél megélénkülhet, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A hajnali 17, 22 fokról délutánra 27 és 35 fok közé melegszik fel a levegő.

agrotrend.hu / OMSZ

Hirdetés

Fókuszban

Facebook