Előrejelzések

Időjárás

A jövő héten is kora nyárias idő várható, sok napsütéssel

A jövő héten is kora nyárias idő várható sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 25 Celsius-fok körüli maximumokkal. Kedden többfelé, a hét többi napján elszórtan lehet zápor, zivatar – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Létrehozva:

|


Forrás: OMSZ

Május 29. (hétfő)
Sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Elszórt jelleggel várható zápor, zivatar; legkevésbé az Északi-középhegységben lehet csapadék. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak záporok, zivatarok környezetében erősödhet meg a szél. A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között várható.

Május 30. (kedd)
Erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütésre számíthatunk. Összességében több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. A hajnali 8, 15 fokról 23 és 29 fok közé melegszik fel a levegő.

Május 31. (szerda)
Gomolyfelhős, napos időben lesz részünk. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, délen és keleten nagyobb az esélye. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Június 1. (csütörtök)
Gomolyfelhős, napos idő várható. Néhol kialakulhat záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel délen, délkeleten. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet 7, 15, a maximum 24 és 29 fok között valószínű.

Június 2. (péntek)
Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban 9, 16, délután 25, 30 fokot mérhetünk.

Június 3.  (szombat)
Gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Helyenként kialakulhat záporeső, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 9, 17, a délutáni órákban 25, 30 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

agrotrend.hu / OMSZ

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Facebook