Hírek

Vizsgálatot indítottak a halpusztulás ügyében

Elsőfokú vízminőség-védelmi kárelhárítási készültséget rendelt el hétfő délután a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Kozármislenyben, miután a település egyik patakjából halpusztulást jelentettek.

A hatóság Facebook-oldalán közzétett kommünikéje szerint az igazgatóság hétfőn bejelentést kapott arról, hogy Kozármislenyben, a Viola utcában lévő patak vizében szennyeződést, halpusztulást tapasztaltak.

Forrás: pexels.com

Emiatt I. fokú vízminőség-védelmi kárelhárítási készültséget rendelt el a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, 2023. december 18-án 15.00 órától. Szakembereink a helyszínen dolgoznak – írták.

A Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság kedden arról számolt be, hogy a helyszíni bejárás során a Kozármislenytől és az 57-úttól északra mintegy 200 méterre szennyvízvezeték csőtörést találtak. A szennyvíz az 57-es úttól 15-25 méterre északi irányba a Névtelen-4559 vízfolyásba folyik bele.

A szennyezés vizsgálatára mintavételezés történt laboratóriumi elemzés céljára. A szennyvíz a Névtelen-4559 vízfolyáson található tóba gyűlt össze, eltávolítását az üzemeltető Tettye Forrásház Zrt. el fogja végezni. Az igazgatóság a tó alatt a vízfolyáson két helyszínen a szennyeződés továbbterjedésének megakadályozása érdekében ülepítő medencét alakít ki – közölték a fejleményekről.

agrotrend.hu / bama.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés