Hírek

Ursula von der Leyen: az agrár-élelmiszeriparnak hosszú távú perspektívára van szüksége

 

„Az agrár-élelmiszeriparnak Európában hosszú távú perspektívára, kiszámítható fejlődésre van szüksége, ezért az Európai Unió stratégiai párbeszédet indít a mezőgazdaság jövőjéről” – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön egy brüsszeli konferencián.

Az MTI tudósítása szerint Ursula von der Leyen hangsúlyozta, az EU-nak új utakat, közös és tartós megoldásokat kell találnia a mezőgazdaságot érintő egyre sokasodó kihívásokra és problémákra, ezért a brüsszeli testület párbeszédre hívja a szektor szereplőit.

„Szeretnénk meghallgatni önöket, és felkérni arra, hogy közösen vitassuk meg és dolgozzunk ki forgatókönyveket az európai mezőgazdaság jövőjére vonatkozóan” – fogalmazott.

Fotó: illusztráció, canva.com

Tájékoztatása szerint a párbeszéd célja, hogy az EU az érintett szereplőkkel új megoldásokat találjon a gazdálkodók életszínvonalának növelésére és a vidéki élet vonzerejének fokozására.

„Választ kell találni arra, miként lehet fenntartható a mezőgazdaság és javítható Európa élelmezési rendszere egy versenyképes, virágzó jövő érdekében. Konszenzusra és közös elképzelésekre van szükség” – mondta.

Az agrár-élelmiszeriparnak Európában hosszú távú perspektívára van szüksége, hogy szembenézzen a piacokat terhelő és a megélhetést veszélyezetető kihívásokkal – emelte ki végezetül az uniós bizottság elnöke, majd hozzátette: az agrárium szereplői tisztességes díjazást érdemelnek.

„Az EU célja, hogy támogassa a termelők megélhetését és szavatolja Európa élelmezésbiztonságát” – tette hozzá Ursula von der Leyen.

agrotrend.hu/MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés