Hírek

Turisztikai konferencia lesz Pakson

A Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. „Szelíd energiák, természetközeli értékeik” címmel turisztikai konferenciát szervez 2023. október 5-én, Pakson. A konferencia előadásai között szerepel a Pask II. beruházás, turisztikai stratégiák, az egészségturizmus, délután pedig Workshop és kerekasztal beszélgetésekhez lehet csatlakozni.

 

Részletes program ITT.

 

Workshop 1: Partnerség és turisztikai vonzerő: Térségi jógyakorlatok és jövőbeni lehetőségek

Kijelenthetjük: együttműködés nélkül nincs turizmus. A térség turisztikai kínálata számos együttműködési lehetőséget rejt. A partnerség és a kooperáció jelentősége különösen felértékelődött az elmúlt évek során. A meglévő vagy újonnan kialakított, jól működő kooperációk növelik a térség turisztikai vonzerejét, ezáltal pedig a térségi szereplők, illetve a külső érdeklődők számára is láthatóvá (valamint vonzóvá) teszik a Közép-Duna Menti Kiemelt Térséget.  A workshopon működő jógyakorlatokat ismerhetnek meg a résztvevők, majd saját erőforrásaik és szükségleteik mentén is végig gondolhatják a jövőbeni együttműködési, partnerségépítési irányaikat, lehetőségeiket. A kerekasztal beszélgetésen a jógyakorlatok megvalósítói és szakértők vesznek részt. Hisszük, hogy az inspiráló együttműködések teszik láthatóvá a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség turisztikai vonzerejét, további fejlesztéseket, programokat generálva!

Workshop 2: Agroturizmus, élménygazdaságok: Új perspektívák – Helyi termékek és értékek integrációja a Közép-Duna Menti Kiemelt Térség turisztikai kínálatában

A helyi értékek és termékek gazdaságfejlesztésben, illetve a térségi turisztikai vonzerő növelésében betöltött szerepe vitathatatlan. A workshopon már működő élménygazdaságok képviselői és további agroturisztikai szakértők mutatják be a résztvevők számára, hogy a látszólag homogén profillal működő szereplők hogyan tudják termékeiket és szolgáltatásaikat folyamatos jelleggel fejleszteni (elsősorban bővíteni), invitálva valamennyi érdeklődőt egy közös gondolkodási és értékteremtési folyamatba. A kerekasztal beszélgetésen többek között szó esik a készülő agroturisztikai stratégiáról is. Célunk, hogy a workshop utat mutasson helyi termelőknek és turisztikai szakembereknek egyaránt, inspirálva a jövő jógyakorlatainak gazdáit.

 

A részvételi szándékot és Workshopokhoz való csatlakozást ITT lehet jelezni.

agrotrend.hu / KDMFÜ

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés