Hírek
Tokajban már aszúsodik a bor
Az ültetvények tulajdonosai és a borászok idén gyorsan és hatékonyan dolgoztak, hogy a furmint és a hárslevelű szőlők optimális állapotban kerüljenek a pincékbe. Azonban a szüret még korántsem fejeződött be.
Tokaj-Hegyalján korán befejeződött a száraz borok betakarítása, ígéretes az idei termés – tudta meg a boon.hu Dr. Molnár Pétertől, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnökétől. Azt is megtudtuk, hogy idén jóval korábban kezdődött a szüret a kedvező időjárás miatt. Bár Tokaj-Hegyalja a hagyományos borkészítési technikáiról ismert, a borászok nyitottak az innovációra. Az elmúlt évtizedekben számos fiatal borász vette át a stafétát, akik modern szemlélettel és új technológiákkal gazdagítják a borvidék kínálatát. Ennek köszönhetően Tokaj-Hegyalja borai nemcsak megőrzik hagyományos értékeiket, hanem folyamatosan megújulnak, és megfelelnek a 21. századi borfogyasztók igényeinek is.
agrotrend.hu / boon.hu
Tovább olvasom