Hírek

Együttműködés az állatorvostan-hallgatók gyakorlati képzésért

Gyakornoki képzési feladatok biztosítására együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara a Földművelésügyi Minisztériummal és a Miniszterelnökséggel.

A megállapodás aláírásakor Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára kifejtette: a megállapodás értelmében az állatorvostan-hallgatók a jövőben a magas szintű elméleti tudás megszerzése után – még munkába állásuk előtt – gyakorlati ismeretekhez juthatnak.

Fotó: Pelsőczy Csaba – FM

Zsigó Róbert az együttműködési megállapodás fontosságát hangsúlyozva elmondta: ma már az állatorvosoknak meg kell felelniük az élelmiszerbiztonság fenntartása során felmerülő megnövekedett igényeknek is, ezért rendkívül fontos, hogy az egyetemi hallgatók a gyakorlati idejük alatt tapasztalatokat szerezhessenek például az élelmiszerlánc ellenőrzés folyamatáról. Megismerkedhetnek az államigazgatás ezzel kapcsolatos szeletével, így a remények szerint a hatósági állatorvoslás presztízse is megerősödhet.

Az együttműködési megállapodás alapján a minisztérium biztosítja az Állatorvos-tudományi Karon tanuló hallgatók számára a 11. félévben a szakmai gyakorlat lehetőségét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (NÉBIH), a minisztérium illetékes főosztályán, valamint a – Miniszterelnökséggel közösen – a Megyei Kormányhivatalok élelmiszerlánc-biztonságért felelős főosztályain – mondta a 228 éve működő Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának dékánja, Dr. Sótonyi Péter.

A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, Dr. Kovács Zoltán megerősítette: a korábbi években indított ösztöndíjas programmal és a mostani, gyakorlati képzést biztosító megállapodással is azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok – megismerve az államigazgatás működését – a jövőjüket is el tudják képzelni ott.

FM

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés