Hírek

Szombaton kései szüretet és borünnepet rendeznek Páhiban

Negyedik alkalommal szervezi meg a helyi gazdakör a több száz embert megmozgató eseményt. A becslések szerint az 1200 lelket számláló közösség minden negyedik tagja részt vesz az eseményen, amely reggel hétkor kezdődik.

Pecznyik Béla, a félszáz tagot számláló gazdakör elnöke elmondta, hogy 200 tojásból készítenek lecsót reggelire. Janik László készíti a sült debrecenit, Lucza Gábor pedig az oldalast. A szüretelő csapat 9-kor indul ki a két szőlőültetvényre. Az egyik Győrfi Róbert szőlőse, ahol Alettát, majd később Poczkodi Csaba generosáját fogják lekapkodni a szorgos emberek. A becslések szerint 18–20 mázsányi fürtöt szüretelnek. Kétféle bor készül majd, amelynek a feldolgozása aznap délután indul. Közben a szőlőben uzsonna várja a több száz dolgos polgárt, megkóstolják a januári disznóvágáson készült szalámit.

Forrás: pxhere.com

Az ebédet fél kettő körül rendezik. Hatvan kilónyi vaddisznópörkölt, 100 liter babgulyás várja a vendégeket. A disznót Tapodi Gyuláné helyi vadász biztosítja. A gulyásba pedig helyi termesztésű biozöldséget főznek majd a szakácsok. Emellett 15 kilónyi lisztből 10 kiló szalonna és más alapanyagok felhasználásával, kenyérlángos készül a gazdaköri sátornál. Délután hordógurító, puttonycipelő versenyt rendeznek a közösségi ház mögötti részen. A nap ezzel nem ér véget, mivel este két birkát is főznek a közönség számára. Az egyik jószágot Pecznyik Béla, míg a másikat Kovács Attika ajánlotta fel. Emellett 40 kilónyi pacalból is készül pörkölt. A gazdakör vezetője lapunknak elmondta, hogy több száz ember fordul meg a rendezvényen, amely egyre népszerűbb, támogató jegyek megvásárlásával lehet megkóstolni a helyi ízeket a rendezvényen.

agrotrend.hu / baon.hu

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés