Állattenyésztés

Hírek

Roxan Fellerrel készült videóinterjú az állatjólét és az állategészségügy kapcsolatáról

Az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport újabb videóinterjút tett közzé. Amelyben Roxan Feller, az AnimalhealthEurope szervezet főtitkára az állategészségügy és állatjólét közötti szoros kapcsolatról, e két területet érintő uniós szabályozásokról, valamint az antimikrobiális rezisztencia elleni küzdelem keretében már elért eredményekről beszélt.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a mezőgazdasági termelés és az élelmiszer-előállítás területén kiemelt feladatának tekinti a tagjai, a közvélemény és a döntéshozók minél szélesebb körű, hiteles forrásból származó információkon alapuló tájékoztatását. Valamint az állattenyésztési ágazatban tevékenykedő gazdálkodók megbecsülésének helyreállítását. A szervezet ezért folyamatosan jelenteti meg az állattenyésztési élelmiszerláncban tevékenykedő, hasonló gondolkodású uniós partnerekből álló „European Livestock Voice”, azaz az „Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport által, nemzetközi szakértőkkel készített gondolatébresztő interjúinak magyar nyelvű fordításait.

Forrás: pixabay.com

Hisznek abban, hogy az elmúlt időszakban egyre erősödő, számos esetben egyoldalú szemléletet tükröző „zöld” és állatjogi aktivista szervezetek általi támadásokkal szemben az egyik leghatékonyabb eszköz a megfelelő és valós tényeken alapuló kommunikáció.

A tavalyi évben „Tények/Tévhitek – Állattenyésztés” címmel elindított videó aloldalon most megjelent, Roxan Feller-rel, az AnimalhealthEurope szervezet főtitkárával – aki egyben az „Európai Állattenyésztés Hangja” csoport egyik alapító tagja is − készített, „Állategészségügy és állatjólét” című interjúban az alábbi témakörök kerülnek érintésre:

  • Mivel foglalkozik az AnimalhealthEurope szervezet és milyen szerepet tölt be az állategészségügyi iparágat érintő információk közvetítésében?
  • Mi a különbség az állategészségügy és az állatjólét között?
  • Mit takar az „öt szabadságjog” az állatjólét esetében?
  • Az állatok egészsége hogyan kapcsolódik az élelmiszer-biztonsághoz?
  • Melyek az állategészségügyre és az állatjólétre vonatkozó legfőbb szabályozások az Európai Unióban?
  • Hol tartunk most az antimikrobiális rezisztencia elleni küzdelemben, milyen eredményeket értünk már el ezen a területen?

Roxan Feller-rel készült videóinterjút itt érhetik el.

Bíznak benne, hogy a növekvő tartalom kínálatunk gazdagítja az állattenyésztéssel és állati termeléssel kapcsolatos ismereteket, szélesebb perspektívát nyújtva a társadalom számára. Ezáltal hozzájárul az ágazat minél szélesebb körű elfogadottságának megteremtéséhez.

agrotrend.hu / Magyar Állattenyésztők Szövetsége

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés