Hírek

Nébih: Izraelből menekülők magukkal hozhatják a társállataikat

 

Az Izrael területét érintő háború miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egyszerűsített beutaztatási kérelem mintát tett közzé azok számára, akik kedvtelésből tartott állatukkal szeretnének Magyarországra beutazni – adta közre a hivatal.

A hatóság a kérelmeket soron kívül bírálja, az eljárás – az alapkövetelmények teljesülése mellett – több területen is könnyítést tesz lehetővé.

Izrael veszettség tekintetében az „aggályos ország” besorolásba esik, így az onnan beutazó kedvencekkel szemben továbbra is alapfeltétel, hogy mikrochippel jelöltek, valamint veszettség ellen oltottak legyenek.

Fotó: illusztráció, canva.com

Ugyanakkor a gazdák – az egyszerűsített eljárásrend alapján – a pluszban előírt laborvizsgálatot és az izolációs eljárást Magyarországon is elvégeztethetik és lefolytathatják.

A nyomtatványminta letölthető, valamint további információk olvashatóakhttps://portal.nebih.gov.hu/-/tarsallatok-beutaztatasa-izraelbol-magyarorszagra linken.

A Nébih a kérelmeket – a kiemelt helyzetre való tekintettel – soron kívül bírálja el, és adja ki az egyedi beléptetésre feljogosító engedélyeket.

agrotrend.hu/Nébih

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés