Hírek

Megújul hét Duna-parti település ivóvízellátó rendszere Fejérben

Megújul hét Duna-parti település ivóvízellátó rendszere Fejér vármegyében, a beruházás 13,232 milliárd forint európai uniós és hazai forrásból valósul meg – közölte a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a projekt célja az ercsi vízbázis felhasználásával, a kútsor 3 új kúttal történő bővítésével a térségben található települések – Adony, Beloiannisz, Besnyő, Iváncsa, Kulcs, Pusztaszabolcs, Velence – ivóvízellátásának fejlesztése új vízbázisra való áttéréssel, a vízkezelési kapacitás növelése és a technológia korszerűsítése mellett. Megépül 900 méter gerincvezeték, megvalósul a kétirányú nyomásfokozás Velence és Kulcs irányába, valamint új távvezetékek épülnek Kulcs, Velence, Beloiannisz és Besnyő irányába, összesen közel 25 kilométer hosszúságban.

Forrás: pxhere.com

Besnyő, Beloiannisz, Iváncsa, Adony és Pusztaszabolcs településeken új nyomásfokozó térszíni gépház és fertőtlenítő létesül; Besnyő, Beloiannisz, Iváncsa és Adony településeken glóbusz- és telephely-rekonstrukció történik, valamint Besnyő, Beloiannisz és Iváncsa településeken új mennyiségmérő műtárgy kerül kiépítésre.

A fejlesztést az Építési és Közlekedési Minisztérium és a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. konzorciuma valósítja meg. A 100 százalékos támogatási intenzitású projekt fizikai befejezési határideje a 2025-ös év vége.

agrotrend.hu / MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés