Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Hírek

Ma van a mikro-, kis- és középvállalkozások világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 2017-ben döntött arról, hogy a Mikro-, Kis- és Kozépvállalkozások (kkv) napjának nyilvánítja június 27-ét. Ezek a vállalkozások kulcsfontosságú szerepet kapnak a gazdaság világjárvány utáni újra indulásban, a munkahelyek létrehozásában, illetve a megélhetés javításában.

Forrás: pixabay.com

A mikro-, kis- és középvállalkozások minden eddiginél nagyobb mértékben függnek a támogató üzleti környezettől, különös tekinttette a finanszírozásra, valamint az információkhoz és a piacokhoz való hozzáférés támogatására. A magyar kormány kiemelten kezeli a kkv szektor támogatását, többféle módon segíti a vállalkozások hatékonyságának növelését, a munkahelyek megtartását, illetve új munkahelyek teremtését. Célja az is, hogy a vállalkozások egyre szélesebb körben építsék be üzleti folyamataikba és marketingkommunikációjukba a fenntarthatóságot és környezettudatosságot célzó elemeket.

A világnapot kinyilvánító ENSZ dokumentum megerősíti az Agenda 2030-ban szereplő fenntartható fejlődési célokat, amelyek megvalósításában kiemelt szerepe lehet a magánszektor különféle vállalkozásainak, a mikrovállalkozásoktól kezdve a szövetkezeteken át a multinacionális vállalatokig. A nemzetközi, a regionális és a nemzeti piacokon egyaránt összpontosítani kell a kkv szektorra, mivel világszerte az ilyen típusú vállalkozások felelősek a jelentős foglalkoztatási és jövedelemszerzési lehetőségekért.

agrotrend.hu / JelesNapok

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés