Hírek

KITE-komfort: a gazdák igényeire szabva 2017-ben is

Gazdasághoz igazított biztosítási megoldások, lehetőség a precíziós gazdálkodás eszközrendszerének teljes körű kiaknázására, komplex mezőgazdasági műveletek elvégzésére alkalmas gépkapcsolatok bérlése, akár kezelővel is – így folytatódik a KITE Zrt. idei éve.

A tavalyi esztendő a KITE Zrt. életében a bővülésé és a terjeszkedésé volt. Négy új tevékenységet indítottak el, ezek a bérgépszolgáltatás, a KITE Alkusz, a szaktanácsadási szolgáltatás, illetve – mindezek mellett – egy 12 hektáros faiskolát is létrehoztak, ahol korszerű fajták minőségi szaporítóanyagait állítják elő.

– Egyelőre még mind a négy tevékenység új a maga nemében, de a cégünk életében és a piacon is – mondta az Agrotrend.hu-nak Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója. 

Szabó Levente: A magyar mezőgazdaság életében jelentős szerepet betöltő KITE Zrt. forgóeszköz-finanszírozása nagyságrendileg 50 milliárd forint – fotó: KITE Zrt.

A termelők kiszolgáltatottak az időjárás viszontagságainak, így a mezőgazdasági biztosítások is elengedhetetlen részét képezik mindennapjaiknak. A piacon jelen lévő biztosítótársaságok számos ajánlata között nehéz és időigényes megtalálni azt a konstrukciót (növény-, állat-, vagyon-, felelősség-, gépjármű- és balesetbiztosítás), amely a mezőgazdasági termelést megfelelően tudja támogatni. Az alkuszi szolgáltatás célja a gazdaságra szabott és termeléshez igazított személyes ajánlatok biztosítása. A szolgáltatás országszerte elérhető, a nagy biztosítótársaságok ajánlatait szabják a vevőkre, illetve teszik KITE-komforttá.

– Azért indítottuk el tavaly az egész országra kiterjedő, mezőgazdasági biztosítást közvetítő tevékenységünket, mivel úgy gondoljuk, hogy jól ismerjük a vevőink igényeit, és ennek következtében rugalmasan és teljes körűen tudjuk segíteni a gazdálkodásukat. 2017-től szeretnénk már komplexen értékesíteni ezt a szolgáltatást – közölte a vezérigazgató. 

A szintén 2016-ban indult komplex szaktanácsadási szolgáltatás a precíziós gazdálkodási, valamint a gépüzemeltetési és az agronómiai tanácsadás révén megoldást nyújt a helyspecifikus, mért adatokon alapuló gazdálkodási forma eszközrendszerének kiaknázására.

– A gazdálkodók nyitottak és nagy igény mutatkozik részükről a szaktanácsadási szolgáltatásunk iránt. A legfontosabb azonban talán az, hogy ennek az IT-hátterével csak mi rendelkezünk – hangsúlyozta Szabó Levente.

– Az SAP Hungary Kft.-vel, a Debreceni Egyetemmel és az Agrárgazdasági Kutatóintézettel közösen folyamatban van egy több mint 2 milliárd forintos beruházás, amely során a szolgáltatási rendszer egészének IT-hátterét kívánjuk megteremteni. Egy olyan szoftver, egy olyan alkalmazás kifejlesztését tervezzük, ami a magyar mezőgazdasági termelők által hozzáférhető és használható. Rengeteg adat érkezik a gépekből, stabil eszközökből, ezeket pedig kezelni szükséges. Arra törekszünk, hogy megmutathassuk, hogy azokat a korrelációkat, amelyek adott esetben a kivetett tőszám és a termésmennyiség között vannak, hogyan lehet táblára adaptáltan, helyhez kötötten, technológiába illesztve, a számítástechnikai háttérnek köszönhetően a jövő döntésmechanizmusaiba beépíteni – tette hozzá a szakember.

agrotrend.hu (x)

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés