Hírek

EU-FarmBook – start: 2024. február 8.

Létrehozva:

|

2023. november 16–17-én került megrendezésre az EU-FarmBook projekt kétnapos online konzorciumi találkozója, amelyen az AKI két munkatársa dr. Vágó Szabolcs projektvezető és Gundel-Fekete Anett szakértő vettek részt. A konzorcium tagjai arra a feladatra vállalkoztak, hogy létrehozzanak egy olyan nyílt hozzáférésű digitális, az egész EU-ra kiterjedő, interaktív platformot, az EU-FarmBook-ot, amely elősegíti, hogy a gyakorlatban hasznosítható tudás és innovatív megoldások könnyebben elérhetővé váljanak a gazdálkodók, erdőgazdálkodók, tanácsadók és más potenciális felhasználók számára.

A 29 tagú konzorciumban 18 országból 17 EU-s szakmaközi szervezet vesz részt, a projekt koordinátora a Gent-i Egyetem (UGent), az IT fejlesztést az OSMOS (kkv Hollandia) és az Athéni Egyetem végzi. A konzorciumon belül dolgozik egy nagyköveti csapat (EU-FarmBook Ambassadors), akik szektorális és régiós szinten segítik a gyakorlatorientált projekteredmények feltöltését a platformra. Az AKI nagyköveti feladatait Magyarországon és a környező országokban látja majd el.

A platform indulása 2024. február 8., melynek online eseményére várunk minden Horizon 2020 és Horizon Europe projektpartnert, akiknek lehetőségük lesz részletesen megismerni a következő, platform által nyújtott ingyenes szolgáltatásokat: nyílt hozzáférés, keresőmotor, chatbot, szolgáltatásidíj-mentes tárhely, egyszerű feltöltési felület, dedikált, konfigurálható projektoldalak, feltöltések támogatása Contant Centre segítségével stb.

Az online eseményre a felhasználók első körét is várják, a szaktanácsadókat, oktatókat, szakképzőket, a nemzeti AKIS szakértőit, a szakpolitika képviselőit és a média képviselőit. Az esemény meghívóját és a programot az AKI januári hírlevelében olvashatja majd.

Kövesse a social media felületeken is az EU-FarmBook fejlődését! LinkedIn Twitter

agrotrend.hu / Agrárközgazdasági Intézet Nonprofit Kft. 

Tovább olvasom

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook