Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Állattenyésztés

Brüsszelben rendezik meg az állatjóléti szimpóziumot

Az esemény célja, hogy összehozza az állatok gondozásában és jólétének biztosításában részt vevő szereplőket.

Második alkalommal rendezik meg az eseményt, amit az az igény hívott életre, hogy találkozhassanak a húságazati termelői lánc szereplői. Az idei fórumon kiemelt téma lesz a húscélú kérődzők jóléte. A cél az, hogy tudósok, technikusok, termelők, tanúsítók, gazdálkodók, a különböző érdekelt felek részt vegyenek a láncvitában és tudományos, valamint műszaki szempontból elemezzék az Európai Unión belüli állatjóléti helyzetet.

Forrás: pixabay.com

Különös figyelmet fordítanak a jogalkotási javaslatok alkalmazásával kapcsolatos szempontokra, amelyek befolyásolják a gazdaságok napi működését, valamint az akkreditált tanúsítási rendszerek hozzájárulására, így például olyan eszközökre, amelyek biztosítják az állatok jólétének objektív elbírálását a teljes termelési láncban a gazdálkodók, értékesítők, fogyasztók és közigazgatás számára is.

A szimpózium megszervezéséért és technikai titkárságáért a szakterületen igazolt tapasztalattal rendelkező szakértőkből, tudósokból és technikusokból álló válogatott csoport felel majd.

2023.09.20.-án megrendezésre kerülő rendezvényre ingyenesen regisztrálni az esemény honlapján lehet.

Az eseményt Andrea Bartaglio moderálja, aki az ”Európai Állattenyésztés Hangja” elnevezésű csoport kampánymenedzsere. Velük, és kampányukkal már több alkalommal is találkozhattak a NAK felületén, ugyanis osztozunk abban az elképzelésben, hogy kiemelt feladatként tekintsünk az állattenyésztési ágazatban tevékenykedő gazdálkodók megbecsülésének helyreállítására, valamint a döntéshozók és a közvélemény hiteles forrásból származó információkon alapuló tájékoztatásán. A videókampány kapcsolódó felvételeit magyarul feliratozva elérhetik a NAK portálján.

agrotrend.hu / NAK

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés