Hírek

Bővült az online erdészeti térkép

A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztálya szabadon elérhető online interaktív erdészeti térképet működtet. A térkép egyes funkcióinak hatékony használata érdekben a NFK egy átfogó felhasználói leírást tett közzé.

Az online erdőtérkép, lényegét tekintve, egy időszakosan frissített térkép, mely bárki számára szabadon elérhető. A térképen a GoogleMaps hátterét használva, megfelelő nagyítással megjelenik a magyarországi erdők igazgatási beosztása (Vármegyei Kormányhivatalok, erdőtervezési körzetek, „erdészeti” helységek, erdőrészletek). Számos egyéb funkció mellett, az erdőrészletre kattintva elérhetők azok legfontosabb adatai is – pl. az erdő elsődleges rendeltetése, az erdőtervezés éve, az erdészeti táj, a természetvédelmi védettség, a tulajdonosi forma, stb… –. A térképi megjelenítés tematikája tetszés szerint beállítható.

Forrás: flickr

Hasznossága miatt felhívjuk a figyelmet a szintén az NFK által működtetett online erdőkár térképre, mely alapvetően az Országos Erdőkár Nyilvántartási Rendszer évenként adatait ábrázolja, szintén interaktív felületen.

agrotrend.hu / NAK

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés