Hírek

Besárgultak a debreceni agrárhallgatók is

Fogatokon és hintókon vonultak végig a városon a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar végzős hallgatói pénteken, csaknem félévszázados hagyományuknak megfelelően így búcsúztak a várostól és az intézménytől. Az idei Sárguláson csaknem 550 hallgató ünnepelte egyetemi tanulmányai végét.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar végzősei idén 48 lovaskocsival, illetve hintóval vonultak végig Debrecen utcáin, a Böszörményi úti campustól a Kossuth térig.

Debrecen főterén Piros Zoltán önkormányzati képviselő köszöntötte őket. A népviseletbe öltözött hallgatók a Nagytemplom előtt tánccal búcsúztak a várostól, ezt követően a Debreceni Egyetem Főépületéhez indultak.

– A Sárgulással nincs vége az önök számára az egyetemi éveknek. Hatalmas alumni közösség tagjai lesznek, és egy nagyon magasztos dolog nyugszik a vállukon, a cibus hungaricus, a magyar élelmiszer. Az alapanyagok előállítása, legyen szó növénytermesztésről, állattenyésztésről, vízgazdálkodásról vagy éppen élelmiszeriparról, ezek az önök kezében vannak. Nagyszerű életút előtt állnak és hiszem, hogy ez az intézmény egész életükben a segítségükre lesz – köszöntötte a hallgatókat Szilvássy Zoltán rektor.

A sárgulási hét programjai között szerepelt többek között főzés, éjszakai túra, hallgatói és tanár est, borkóstoló, valamint elengedhetetlen bulik a Kazánházban neves fellépőkkel.

A Sárgulás a záró akkordja a hallgatói életnek. A diákok befejezik az alap-, a mester- és az osztatlan képzésben a tanulmányaikat és felkészülnek a záróvizsgákra. Ez az utolsó momentum, amikor is az egyhetes ünnepségsorozaton megerősödhetnek a barátságok, a diákok felelevenítik a közös élményeket, közösen búcsúznak, felkészülnek arra, hogy a nagybetűs életben kamatoztassák azt a tudást, amivel felvértezte őket az egyetem. A Sárgulás a 156 éves debreceni agrárképzés legfontosabb hagyománya – mondta a hirek.unideb.hu-nak Stündl László, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja.

A Sárgulás egyben a Debreceni Egyetem legrégebbi, legnagyobb hagyományokkal rendelkező hallgatói rendezvénye.

– Ahogy a búzakalász besárgul, úgy érnek be a hallgatóink a munkavállalásra. A Böszörményi úti campuson a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar egy családként működik és közösen gazdászokat képzünk. Bátran mondhatjuk és büszkék vagyunk arra, hogy az itt végzett hallgatóink a diploma megszerzését követően 1-2 hónapon belül elhelyezkednek. A Sárguláson együtt ünneplünk, itt nincs különbség, hogy ki melyik karon tanul – emelte ki Fenyves Veronika, a Gazdaságtudományi Kar dékánja.

A felvonulást követően a hallgatókra várt még a korsóavatás hagyományos szertartása a Böszörményi úti campuson, az egyhetes rendezvényt pedig hagyományosan a Sárgulási Bál zárja.

Tovább olvasom

Az Év Agrárembere támogatók

 
ÖKO gazdálkodás kategóriatámogató
Debreceni Egyetem
Szervező
Agrotrend Csoport Zrt.
Szakmai partner
Nyakas Farm
Szántóföldi növénytermesztés kategóriatámogató
Agro Masters Hungary Kft.
Állattenyésztés kategóriatámogató
Bonafarm Zrt.
Borászati partner
Koch Borászat Kft.
Erdőgazdálkodás kategóriatámogató
MEGOSZ
A közönségdíj támogatója
Agrármarketing Centrum
A Jövő Agrárszakembere kategóriatámogató
Mc’donalds
Feldolgozó-élelmiszeripar kategóriatámogató
Master Good Kft.
Főtámogató
Limagrain Hungária Kft.
Kertészet kategóriatámogató
Délalföldi Kertészek Szövetkezete
Agrárinnováció kategóriatámogató
Greenman Kft
Növényvédelem kategóriatámogató
Kwizda Agro Hungary Kft
A különdíj támogatója
Erste Bank Hungary Zrt.
Vendéglátó partnerünk
La’ Róna Bisztró és Borbár
Partner
Magyar Növényvédelmi Szövetség
Autós partner
WALLIS MOTOR PEST
Fiatal Gazda kategóriatámogató
Lidea Hungary Kft.
Szakmai partner
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
 
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés