Hírek

Marad a hűvös idő

A Kárpát-medencétől északnyugatra, nyugatra egy nagy kiterjedésű anticiklon helyezkedik el. Ennek peremén észak, északkelet felől eleinte többnyire nedves, majd kedden már szárazabb, továbbra is hűvös léghullámok érkeznek térségünk fölé.

Európa nyugati területei fölött egy nagyméretű anticiklon helyezkedik el. Területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A magasnyomású zóna keleti, délkeleti peremén egy hullámzó frontálzóna húzódik, emiatt ott sok a felhő, és többfelé fordul elő eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nagy részén többnyire 11 és 20 fok között alakul. Kedd estig a Kárpát-medence fölé eleinte még nedves, majd szárazabb, továbbra is hűvös léghullámok érkeznek.

Hétfő éjszaka nagy részén többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak északnyugaton, északon lesz szakadozottabb a felhőzet. Főként délkeleten, délen várható szórványosan eső. Kedden észak felől tovább szakadozik a felhőzet, egyre több helyen kisüt a nap, de délen, délkeleten csak késő délutántól lesz számottevő felhőzetcsökkenés. Elsősorban délen alakul ki szórványosan eső. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, északkeleten néhol viharos széllökések is lehetnek. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között valószínű, de északon a szélvédett, kevésbé felhős tájakon hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 14 és 19 fok között alakul.

met

 

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés