Hírek

Csúszik a földtörvény parlamenti tárgyalása

Elmarad a parlament mezőgazdasági bizottságának földtörvénnyel foglalkozó holnapi ülése, sőt a törvénytervezet jövő heti részletes parlamenti vitája is csúszik.

Értesülésünk szerint a Fidesz frakció mezőgazdasági kabinetje még nem jutott döntésre a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényhez beadott módosítókról, sőt, még nem került sor a miniszterelnök által múlt héten ígért második frakcióülésre sem. Ezért csúszik a törvény parlamenti tárgyalása is.

A mezőgazdasági kabinet vezetőinek tegnapi ülésén nem sikerült valamennyi vitás kérdést tisztázni, illetve végigvenni – tájékoztatta a Napi Gazdaságot a Fidesz frakció sajtója. A vitát várhatóan jövő héten folytatják, és ezt követően tájékoztatják álláspontjukról a kabinet vezetői a kormány képviselőjét.

Így nemcsak a mezőgazdasági bizottság módosítókról tervezett részletes vitája mellett a parlamenti részletes vita is csúszik.

Információink szerint egyebek között arról folyik a vita, hogy hogyan kell értelmezni Orbán Viktor múlt heti, frakcióülésen tett kijelentését a foglalkoztatási kötelezettség szükségességéről.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés