Hírek

Agrárkamara: június 1-jéig még lehet jelentkezni az osztatlan földtulajdonok megosztására

Június 1-jéig még lehet jelentkezni a részarány-földkiadás során keletkezett osztatlan közös földtulajdonok megosztására, állami költségátvállalás mellett – emlékeztet a Magyar Agrárkamara.

 A kamara közleményében felhívja a figyelmet: a lehetőség csak a részarány-földkiadás során keletkezett közös földekre vonatkozik. Jelenleg egy-egy táblában akár több tucat tulajdonos is osztozik a területen, és nem tudják – mert nincs nevesítve -, hogy melyik rész kié, csak annyit ismernek, hogy a táblán belül hány aranykorona érték az övék.
    Az eljárás egyszerűsített, ez az agrárkamara szerint komoly adminisztratív terheket vehet le az érintettek válláról.
    A kérelmeket június 1-jéig lehet benyújtani a területileg illetékes körzeti földhivatalokhoz. A határidő jogvesztő, ezt követően a közös tulajdon megszüntetésére csak jóval bonyolultabb és költségesebb eljárásban van lehetőség.
    A kérelem benyújtásához szükséges űrlap beszerezhető személyesen a földhivatalok ügyfélszolgálatain, vagy a Magyar Agrárkamara Gazdálkodói Információs Szolgálatának területi irodáiban, illetve letölthető a www.agrarkamara.hu, vagy a www.foldhivatal.hu honlapokról.
    A Vidékfejlesztési Minisztérium külön összeállítást készített a leggyakrabban felmerülő kérdésekről. A Magyar Agrárkamara Gazdálkodói Információs Szolgálatának tanácsadói ingyenesen segítenek a kérelem összeállításában – közölte a kamara.

Forrás: MTI

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés