Hírek

A minőség és biztonság őrei a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban

Az SGS nyíregyházi laboratóriuma kiemelkedő szerepet játszik a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén. Laboratóriumukban széleskörű mátrixokat vizsgálnak, beleértve a gabonákat, olajos magvakat, növényi zsírokat és olajokat, élelmiszereket, takarmányokat, vetőmagokat, műtrágyákat, nonfood és kozmetikai termékeket, valamint a talajt, növényeket és vizet. Ezek a vizsgálatok elengedhetetlenek a piacra kerülő termékek biztonságossága és minősége szempontjából.

Kiváló minősítések és akkreditációk

Az SGS laboratóriumai ISO 17025 szabvány szerint akkreditáltak, Nyíregyházán és Budapesten működnek. Munkájukat három fő pillér vezérli: biztonság, minőség és fenntarthatóság. Ezekre építve biztosítják a legmagasabb szintű vizsgálatokat, amelyek között fizikai és érzékszervi, mikrobiológiai, valamint kémiai és molekuláris vizsgálatok szerepelnek.

A laboratórium ezen szabvány követelményeinek megfelelő akkreditációval rendelkezik, garantálva a vizsgálatok megbízhatóságát és a gyors átfutási időt, amely a nagy mintaszám ellenére is elsődleges szempont. Minden folyamat a Laboratory Information Management System (LIMS) keretein belül zajlik, ami a vizsgálatok feddhetetlenségét és a nyomon követhetőséget biztosítja.

Az élelmiszeripari márkák sikere a laboratóriumi vizsgálatokon is múlik

Az SGS laboratóriumi vizsgálatai nem csupán a törvényi előírásoknak való megfelelést biztosítják, hanem jelentősen hozzájárulnak az élelmiszermárkák hosszú távú sikeréhez is. A fogyasztók egyre tudatosabban figyelnek a minőségre, és egy esetleges minőségi hiba évekig ronthatja egy márka hírnevét. Az SGS akkreditált vizsgálatai, mint például az érzékszervi tesztek, a termékfejlesztés alapját is képezik, meghatározva a termékek színét, szagát, ízét és állagát.

Mikrobiológiai és kémiai vizsgálatok – a biztonság zálogai

A mikrobiológiai vizsgálatok különösen fontosak az érzékeny vagy romlandó élelmiszerek esetében, hiszen a fogyasztói bizalom alapkövetelménye a higiéniai szempontból kifogástalan termékek előállítása. Az SGS laboratóriumaiban a baktériumok és gombák jelenlétét vizsgálják, különös tekintettel az élelmiszerek romlását okozó organizmusokra. Ezen kívül patogéneket is azonosítanak, például a Salmonella, Listeria monocytogenes és az E. coli jelenlétét, amelyek különösen veszélyesek lehetnek a fogyasztókra.

Kémiai vizsgálataik során olyan paraméterek kerülnek elemzésre, mint a nedvességtartalom, a rost- és fehérjetartalom, a keményítő és a cukrok. Emellett különös figyelmet fordítanak a zsírsavösszetételre, a transzzsírsavakra és a tartósítószerek határértékeire. A laboratóriumok a legmodernebb technikákat alkalmazzák, például az LC-MS/MS és GC-MS/MS módszereket a növényvédőszer-maradékok kimutatására, így garantálva a biztonságos termékek piacra jutását.

Környezetvédelmi vizsgálatok

Az SGS laboratóriumai nem csupán az élelmiszereket, hanem a környezeti elemeket is vizsgálják. A talaj, a víz és a lomb analízise kulcsfontosságú a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok szempontjából. A talajvizsgálatok során a nehézfémek és más szennyező anyagok jelenlétére koncentrálnak, míg a vízvizsgálatok a pH-t, a nitriteket és más kémiai komponenseket elemzik.

Nemzetközi elismerések

Az SGS laboratóriumai évről évre számos hazai és nemzetközi körvizsgálaton vesznek részt, biztosítva ezzel, hogy megfeleljenek a legmagasabb minőségi elvárásoknak. Az SGS tagja több nemzetközi szervezetnek, mint a Gafta és Fosfa, és a laboratóriumok GMP+ és GLP akkreditációval is rendelkeznek, amelyeket az országos Gyógyszerészeti Intézet is elismer.

Az SGS laboratóriumai minden szempontból a biztonság, minőség és fenntarthatóság zálogai a mezőgazdaság és az élelmiszeripar területén, segítve ezzel ügyfeleik piaci sikereit.

Agrotrend.hu/ SGS

Tovább olvasom

Az Év Agrárembere támogatók

 
Főtámogató
Limagrain Hungária Kft.
Vendéglátó partnerünk
La’ Róna Bisztró és Borbár
Növényvédelem kategóriatámogató
Kwizda Agro Hungary Kft
Szakmai partner
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Feldolgozó-élelmiszeripar kategóriatámogató
Master Good Kft.
A különdíj támogatója
Erste Bank Hungary Zrt.
Autós partner
WALLIS MOTOR PEST
Agrárinnováció kategóriatámogató
Greenman Kft
A közönségdíj támogatója
Agrármarketing Centrum
A Jövő Agrárszakembere kategóriatámogató
Mc’donalds
Szervező
Agrotrend Csoport Zrt.
Partner
Magyar Növényvédelmi Szövetség
Erdőgazdálkodás kategóriatámogató
MEGOSZ
Szántóföldi növénytermesztés kategóriatámogató
Agro Masters Hungary Kft.
Szakmai partner
Nyakas Farm
Borászati partner
Koch Borászat Kft.
Kertészet kategóriatámogató
Délalföldi Kertészek Szövetkezete
Fiatal Gazda kategóriatámogató
Lidea Hungary Kft.
ÖKO gazdálkodás kategóriatámogató
Debreceni Egyetem
Állattenyésztés kategóriatámogató
Bonafarm Zrt.
 
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés