Hírek

A legtöbb horgász egyesület tízszázalékos emelés mellett döntött

Több mint 10 százalékkal drágította az éves általános országos területi horgászjegyet a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz), mellyel a Balatonnál és a Dráva folyónál is lehet horgászni.

A felnőtt teljes árúért 108 ezer forintot kérnek el, a kedvezményezett 79 ezer forintba kerül. Más vizeknél is változtak az árak január elsejével.

Kovács Gábor, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület titkára elmondta, valamivel több mint 10 százalékkal emelték meg a területi engedélyek árát. Azért drágítottak, mert emelkedtek a költségeik. Annak a horgásznak, aki a Desedán két bottal a partról szeretne pecázni, 64 ezer helyett 69 ezer forintba kerül az éves engedély. A kétbotos, csónakosért most már 85 ezer forintot kell fizetni.

Fotó: PIRO / Pixabay

– A napijegy árán is muszáj volt emelnünk – tette hozzá Kovács Gábor. A felnőttjegy 5000 forint helyett 6000-be kerül. A Töröcskei-tónál az éves engedély 60 ezer forintba kerül, aki egy bottal szeretne horgászni, annak 40 ezerbe. Az egyesületi tagdíjon nem módosítottunk, az továbbra is 8000 forint – összegezte az egyesület titkára.

A kisgyaláni Tógazda Horgászegyesületnél is várhatóan 5-10 százalékkal drágítanak majd a jegyárakon, a közgyűlés azonban még nem döntött az emelésről, mondta el Tormási István, az egyesület titkára. Kiemelte, a hal ára ugyan nem drágult az elmúlt időszakban, a költségeik viszont megemelkedtek, ezért is van szükség arra, hogy változtassanak a tarifákon.

Hetesen a régi áron próbálhatnak szerencsét a horgászok. Pavelka Béla tógondnok érdeklődésünkre elmondta, a felnőttnapijegy 6000, az ifjúsági 3000 forintba kerül idén. Jelenleg azonban csak az egyesületi tagok horgászhatnak Hetesen, a napijegyeseknek márciusig várniuk kell.

Gál László, a Húskombinát Horgászegyesület elnöke megkeresésünkre elmondta, náluk az idén is tavalyi áron lehet majd horgászni. 2024-ben a felnőttnapijegy 8500 forintba kerül, melyért 2 nemes és 2 kilogramm egyéb halat lehet elvinni. Kiemelte, azért, hogy minél több fiatal kedvet kapjon a horgászathoz, ingyen pecázhatnak a gyerekek.

agrotrend.hu / Sonline, Harsányi Miklós

Tovább olvasom
Hirdetés

Fókuszban

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés